V. Zelenskis kartoja: V. Putinas turi pralaimėti | kl.lt

V. ZELENSKIS KARTOJA: V. PUTINAS TURI PRALAIMĖTI

Dėl sudėtingos situacijos fronte Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dar kartą paragino Vakarus teikti karinę paramą jo šaliai. „Globalus stabilumas remiasi tik ukrainiečių kovotojų ir visos mūsų tautos drąsa ir pasiaukojimu“, – sakė jis ketvirtadienį savo vakariniame kreipimesi. Esą akivaizdu, kad V. Putino ambicijos yra gerokai didesnės nei tik Ukraina.

„Niekam nepatiks pasaulis, kuriame laimi teroras. Todėl V. Putinas turi pralaimėti“, – sakė V. Zelenskis. Jis pridūrė: „Mūsų žmonės Ukrainoje gali tai garantuoti – turėdami pakankamą paramą“. Kartu prezidentas kalbėjo esąs patenkintas savo vizitais į Albaniją ir Saudo Arabiją pastarosiomis dienomis.

Maždaug prieš dvi savaites Ukrainos pajėgos po smarkių mūšių buvo priverstos pasitraukti iš rytinio Avdijivkos miesto. Nuo tada jos susiduria su problemomis stabilizuoti fronto liniją. Nuožmios kovos vyksta fronto atkarpoje palei Tonenkės, Orlivkos, Semenivkos ir Berdyčio kaimus, tinkle „Telegram“ pranešė Ukrainos vyriausiasis kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis. Jis nuvyko į šį ruožą Donecko srityje, kad vietoje įvertintų padėtį.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, turi pralaimėti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS