V. Zelenskis: Kyjivo veržimasis prie Krymo gali priversti V. Putiną siekti dialogo | kl.lt

V. ZELENSKIS: KYJIVO VERŽIMASIS PRIE KRYMO GALI PRIVERSTI V. PUTINĄ SIEKTI DIALOGO

  • 0

Kyjivo pajėgų veržimasis link Maskvos okupuoto Ukrainos Krymo gali priversti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną siekti dialogo su civilizuotu pasauliu, sekmadienį nurodė Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis.

Duodamas interviu televizijai „ABC News“ V. Zelenskis nepaneigė laikraštyje „The Washington Post“ pasirodžiusios informacijos apie JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktoriaus Williamo Burnso (Viljamo Bernso) vizitą į Ukrainą.

Anot žurnalistų, Kyjivo pareigūnai W. Burnso vizito metu nurodė, kad iki rudens siekia deokupuoti didžiąją dalį šalies teritorijos, prie Krymo dislokuoti artileriją ir raketų sistemas ir priversti V. Putiną pradėti derybas.

„Na, tai visiškai aiški, logiška retorika, kad tą akimirką, kai Ukraina pasieks administracinę sieną su laikinai okupuotu Ukrainos pusiasaliu Krymu, labai tikėtina, kad Putinas bus priverstas ieškoti dialogo su civilizuotu pasauliu, priešingai nei iki didelio masto invazijos, nes jis bus susilpnėjęs“, – teigė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pareiškė, kad niekada nesutiks atiduoti Maskvai jokios savo šalies teritorijos.

V. Zelenskis, kalbėdamas apie privačios karinės bendrovės „Wagner“ praėjusį mėnesį surengtą maištą, nurodė, kad Rusijoje gali prasidėti naujas sukilimas, kurį palaikys daugybė žmonių.

Anot jo, „Wagner“ maištas parodė V. Putino valdymo silpnumą.

„Jie patys nusprendė sustoti. Putinas neturi karinės galios Rusijos viduje, o jo civiliai gyventojai nėra apsaugoti. Yra signalas, kad Rusijoje gali kilti dar vienas sukilimas, revoliucija. Be to, yra daug žmonių, kurie galėtų paremti tokį sukilimą“, – pridūrė jis.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Krymas, dialogas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS