V. Zelenskis lankosi fronto linijoje Donecke | kl.lt

V. ZELENSKIS LANKOSI FRONTO LINIJOJE DONECKE

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį apsilankė prie fronto linijos, esančios Donecko srityje.

Šią sritį šalies rytuose iš dalies yra okupavusios Rusijos pajėgos.

Pasak jo biuro pareiškimo, V. Zelenskis aplankė karinius dalinius, dalyvaujančius sunkiuose mūšiuose aplink Bachmutą, ir susitiko su kariais, besiilsinčiais degalinėje.

V. Zelenskis susitiko su Chortycios operatyvinės ir strateginės kariuomenės grupės, kuri veikia Ukrainos Rytų fronte ir kovoja su Rusijos kariuomene Donbaso srityje, kariais ir pareigūnais.

Maskva yra oficialiai pareiškusi apie Donecko srities, kurią nuo 2014 metų Rusijos vadovaujamos pajėgos iš dalies okupavo, aneksiją, tačiau dabar Ukraina vykdo kontrpuolimą.

Pastarosiomis savaitėmis Kyjivas teigė padaręs tam tikrą pažangą šiauriniame ir pietiniame Bachmuto, kurį gegužę po kelis mėnesius trukusio bene kruviniausio mūšio užėmė Rusija, flanguose.

Per oficialesnę vizito dalį V. Zelenskis įteikė kariams medalius bei trumpai pasikalbėjo su Ukrainos sausumos pajėgų vadu pulkininku Oleksandru Syrskiu.

Prezidentūros interneto svetainėje paskelbtose nuotraukose jis taip pat užfiksuotas labiau atsipalaidavęs – pakelės degalinėje jis vaišinosi kava bei su kariais ir darbuotojais darėsi asmenukes.

„Pagal gražią tradiciją Volodymyras Zelenskis užsuko į degalinę Donecko srityje ir išgėrė kavos su ten darbo reikalais atvykusiais kariškiais“, – sakoma prezidentūros pranešime.

„Prezidentas palinkėjo kariams sveikatos ir sėkmės“, – priduriama jame.

GALERIJA

  • V. Zelenskis lankosi fronto linijoje Donecke
Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, fronto linija, Doneckas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS