V. Zelenskis lankosi Ukrainos fronto linijoje Donecko srityje | kl.lt

V. ZELENSKIS LANKOSI UKRAINOS FRONTO LINIJOJE DONECKO SRITYJE

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį sakė, kad apsilankė karo draskomoje rytinėje Donecko srityje.

Socialinėje žiniasklaidoje jis paskelbė vaizdo įrašą, rodantį, kad susitiko su vadais ir kareiviais neįvardytoje vietoje Donecko srityje – rytinėje teritorijoje, kurioje nuo praėjusių metų, kai į ją įsiveržė Rusija, vyko įnirtingiausi mūšiai.

„Donecko sritis. Lankomės kovinėse brigadose, kurios gina Ukrainą Donecko operatyvinės ir taktinės grupės sudėtyje“, – sakė V. Zelenskis platformoje „Telegram“, paskelbęs vaizdo įrašą, kuriame jis susitinka su kariais.

„Svarbios ataskaitos, probleminiai klausimai, atsargos, kurias reikia padidinti, pagalbinės valdymo sistemos sukūrimas, kad būtų užtikrintas brigadų aprūpinimas, mūsų karių motyvacijos didinimas“, – pridūrė jis.

Vizitas įvyko kitą dieną po to, kai V. Zelenskis pareiškė, kad planuoja pakeisti Kyjivo karo laikų gynybos ministrą Oleksijų Reznikovą, o tai yra esminis Ukrainos kariuomenės vadovybės pasikeitimas nuo Rusijos invazijos pradžios.

Be to, praėjusią savaitę Kyjivas pareiškė, kad jam pavyko pasiekti tam tikrų taktinių laimėjimų kontrpuolimo metu, siekiant išstumti Maskvos pajėgas.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, fronto linija, Doneckas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS