V. Zelenskis paragino diplomatus kitąmet stengtis užkariauti širdis Ukrainos naudai | kl.lt

V. ZELENSKIS PARAGINO DIPLOMATUS KITĄMET STENGTIS UŽKARIAUTI ŠIRDIS UKRAINOS NAUDAI

Prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Ukrainos diplomatus per ateinančius 12 mėnesių stipriai pasistengti užsienyje „užkariauti širdis“ su Rusija kariaujančios Ukrainos naudai.

Penktadienį vykusiame susitikime V. Zelenskis savo šalies diplomatams paskyrė svarbiausias užduotis ateinantiems metams. Jos apėmė įvairias sritis – nuo daugiau ginklų Ukrainai įsigijimo iki glaudesnių šalies ryšių su NATO bei ES ir užsienio paramos Ukrainos ginklų pramonei, pranešė prezidento kanceliarija Kyjive.

Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad kalbant apie tolesnį suartėjimą su NATO, rakto „nereikėtų ieškoti aukštesniuose politiniuose postuose“.

„Mes turime įtikinti visuomenes – lygiai taip pat, kaip įtikinome jas susitelkti aplink Ukrainą pačioje karo pradžioje“, – sakė V. Zelenskis.

„Mums reikia daugiau ginklų, nes niekas neketina pasiduoti“, – pridūrė jis.

„Kiekvienas iš jūsų, kuris gali padėti Ukrainai padidinti ginklų, granatų, įrangos, oro gynybos sistemų gamybą Ukrainoje, turėtų tai padaryti“, – pabrėžė prezidentas.

Ukrainos diplomatai taip pat turėtų padėti ieškoti finansinės paramos. Daugiausia dėmesio skiriama Vakaruose įšaldytam Rusijos turtui, kuris, pasak kai kurių Vakarų politikų, galėtų būti panaudotas karo nualintai Ukrainai atkurti.

V. Zelenskis sakė manantis, kad „būtų teisinga panaudoti valstybės agresorės išteklius“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Ukrainos diplomatai, NATO
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS