V. Zelenskis po kritiškų lenkų viceministro pastabų: emocijos turėtų atvėsti | kl.lt

V. ZELENSKIS PO KRITIŠKŲ LENKŲ VICEMINISTRO PASTABŲ: EMOCIJOS TURĖTŲ ATVĖSTI

  • 0

Atsakydamas į Lenkijos komentarus apie „ne pačius geriausius“ Varšuvos ir Kyjivo santykius, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad nesutarimų neturėtų būti ir kad emocijos turėtų atvėsti.

„Europos tautos žino, kad kiekvieno individo laisvė yra stipriausia, kai ji yra bendra visų laisvė. Europoje mokame susivienyti ir ginti savo vertybes petys į petį, nepriklausomai nuo metų laikų ir nuotaikų, politinių tendencijų ar asmeninių ambicijų, – socialiniame tinkle „X“ rašė jis. – Tačiau dabar matome įvairių ženklų, kad politika kartais bando būti svarbesnė už vienybę, o emocijos – už pagrindinius tautų interesus.“

Padėkojęs už istorinę lenkų paramą, V. Zelenskis teigė, kad abi šalys drauge tapo Europos skydu ir kad jis negali įtrūkti.

„Neleisime, kad kokie nors politiniai momentai sugadintų ukrainiečių ir lenkų tautų santykius, o emocijos tikrai turėtų atvėsti“, – rašė jis.

Lenkų užsienio reikalų viceministras Pawelas Jablonskis (Pavelas Jablonskis) radijo stočiai „RMF FM“ sakė, kad santykiai su Ukraina „pastaruoju metu nebuvo patys geriausi“ dėl Ukrainos vyriausybės pareigūnų pastabų.

Viceministras paminėjo būsimą susitikimą su Ukrainos ambasados atstovu, kuriam bus perduotas „vertinimas apie dabartinę mūsų santykių būklę, kuri, deja, dėl kai kurių Ukrainos valdžios atstovų neseniai išsakytų pastabų nėra pati geriausia“.

P. Jablonskis mano, kad Ukrainos atstovai išreiškė tam tikras stiprias emocijas, tačiau Lenkija išlieka atlaidi, nes Ukraina yra puolama. Viceministras pridūrė, kad Ukraina neturėtų pulti ir savo sąjungininkų.

„Vadovaujamės Lenkijos nacionalinių interesų politika. Remiame Ukrainą tiek, kiek ji atitinka Lenkijos nacionalinius interesus. Taip visada buvo ir bus“, – pridūrė lenkų pareigūnas.

Antradienį Lenkija ir Ukraina antradienį iškvietė viena kitos pasiuntinius dėl kaistančio ginčo ukrainietiškų grūdų importo klausimu.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, santykiai su Lenkija, Lenkų užsienio reikalų viceministras, Pawelas Jablonskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS