V. Zelenskis ragina JAV Atstovų Rūmų pirmininką suteikti karinę pagalbą Ukrainai | kl.lt

V. ZELENSKIS RAGINA JAV ATSTOVŲ RŪMŲ PIRMININKĄ SUTEIKTI KARINĘ PAGALBĄ UKRAINAI

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį paragino JAV Atstovų Rūmų pirmininką Mike‘ą Johnsoną padėti suteikti Kyjivui „gyvybiškai svarbią“ karinę pagalbą po pastaruoju metu padažnėjusių Rusijos atakų.

60 mlrd. dolerių paramos paketas nuo praėjusių metų įstrigo JAV Kongrese, dėl to vėluojama pristatyti svarbiausius ginklus ir šaudmenis fronto linijose esantiems Ukrainos kariams.

„Informavau pirmininką M. Johnsoną apie padėtį mūšio lauke, konkrečiai apie smarkiai padidėjusį Rusijos oro terorą“, – sakė V. Zelenskis ketvirtadienį per telefoninį pokalbį su M. Johnsonu.

„Esant tokiai padėčiai, gyvybiškai svarbu, kad Kongresas greitai patvirtintų JAV pagalbą Ukrainai“, – sakė jis „Telegrame“ paskelbtoje pokalbio ištraukoje.

Praėjusį penktadienį Maskva pradėjo didžiausią per dvejus metus oro ataką prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

V. Zelenskis sakė, kad praėjusią savaitę Rusija iš viso į Ukrainos teritoriją paleido 190 raketų, 140 dronų ir 700 valdomų aviacinių bombų. Per atakas daugiau kaip milijonui būstų buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas, išsijungė ir didžiausia šalies hidroelektrinė.

M. Johnsonas, kuris, kaip pirmininkas, kontroliuoja, dėl kokių įstatymų projektų bus balsuojama Atstovų Rūmuose, praėjusią savaitę sakė, kad svarsto „daugybę galimybių“ dėl pagalbos Ukrainai.

60 mlrd. dolerių paketą jau patvirtino Senatas.

 

 

Gairės: Senatas, Volodymyras Zelenskis, Mike Johnsonas, karas Ukrainoje, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS