V. Zelenskis su žmona prakalbo lietuviškai: dėkojo Lietuvai už pagalbą | kl.lt

V. ZELENSKIS SU ŽMONA PRAKALBO LIETUVIŠKAI: DĖKOJO LIETUVAI UŽ PAGALBĄ

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir pirmoji ponia Olena Zelenska padėkojo Lietuvos žmonėms už pagalbą karo siaubiamai Ukrainai ir prakalbo lietuviškai.

Įrašu feisbuke pasidalijo Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. „Visi ukrainiečiai, kurie dabar mus girdi, ir brangūs Lietuvos žmonės, – mūsų tikrieji draugai! Būtent kaip draugai – Jūs, Gitanai ir Diana, matėte mūsų šalį, mūsų žmones. Būtent taip – visa Lietuvos visuomenė sureagavo, kai atėjo laikas apginti Ukrainą. Jūs nedvejojote, kai reikėjo padėti, Jūs neieškojote naudos, ir neskaičiavote, kiek tai kainuoja, Jūs suteikėte mums ginklus, kai to reikėjo, Jūs parodėte lyderystę vienijant Europą, ir tai buvo laiku“, – vaizdo žinutėje sakė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat dėkojo už tai, kad Lietuva priėmė nuo karo bėgančius Ukrainos žmones, ir padarė viską, kad jie jaustųsi kaip namuose. O. Zelenska pirmajai Lietuvos poniai skyrė padėką už Vilniuje įsteigtą Ukrainos centrą, kuris ukrainiečiams tapo laikinu prieglobsčiu. Pasak jos, šis centras tapo nepriklausomybės šerdimi, nes čia Ukrainos žmonės jaučiasi kaip namuose – laisvi, su draugais, saugūs.

„Mes niekados nepamiršime tos šilumos, su kuria Lietuvos žmonės palaiko mūsų nepriklausomybę. Už bičiulystę, sako, kad ją patikrina laikas, tačiau mūsų su Jumis bičiulystė, ir mūsų tautų artumas – dar stipresni, nes buvo išbandyti žiauraus karo, ir mūsų bendra pergalė tai būtinai sutvirtins“, – kalbėjo O. ir V. Zelenskiai.

 

 

Jiedu kreipėsi ir į ukrainiečius, suradusius prieglobstį Lietuvoje, ir mininčius Ukrainos nepriklausomybės dieną toli nuo savo šalies bei namų. „Šiais metais Nepriklausomybės diena yra ne tik mūsų – ji visur, kur yra ukrainiečių. Ir ši diena taip pat Jūsų, brangūs Lietuvos bičiuliai, nes tapote mūsų užnugariu. Ir mums, ir Jums nepriklausomybė yra įgimta vertybė, nes tai reiškia teisę auklėti vaikus savo namuose. Teisę skaityti jiems pasaką vakare gimtąja kalba. Teisę būti savimi ir gyventi. Taigi, su Ukrainos nepriklausomybės diena, brangūs ukrainiečiai ir lietuviai!“ – sveikino O. Zelenska.

Vaizdo įrašo pabaigoje jiedu kartu paeiliui prabilo ir lietuviškai. „Šlovė mūsų Lietuvos draugams!“ – sakė O. Zelenska. 

„Šlovė Ukrainai! Šlovė visiems mūsų didvyriams!“ – tardamas žodžius lietuviškai šyptelėjo V. Zelenskis.

Ukraina nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos paskelbė 1991 metų rugpjūčio 24 dieną, Maskvoje žlugus pučui.

Tačiau 2014 metais Rusija aneksavo Ukrainai priklausiusį Krymo pusiasalį, o šių metų vasario pabaigoje pradėjo invaziją į šią šalį.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Olena Zelenska, padėka Lietuvai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS