Vakarų diplomatai ragina Baltarusiją netrukdyti jiems vykdyti savo pareigų | kl.lt

VAKARŲ DIPLOMATAI RAGINA BALTARUSIJĄ NETRUKDYTI JIEMS VYKDYTI SAVO PAREIGŲ

Europos Sąjungos ir jos narių misijų Minske vadovai, taip pat Jungtinės Karalystės, Šveicarijos ir JAV ambasadoriai trečiadienį susitiko su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Vladzimiru Makejumi.

„Misijų vadovai paragino juos priimančios šalies valdžią susilaikyti nuo veiksmų, trukdančių diplomatinės bendruomenės Baltarusijoje galimybėms vykdyti savo standartines diplomatines pareigas tvyrant atmosferai be kišimosi ir bauginimo“, – sakoma ES delegacijos Baltarusijoje interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

„Jie taip pat išreiškė savo lūkesčius, kad baltarusiai sutiks su Lietuvos ir Lenkijos ambasadorių bei jų diplomatinių darbuotojų sugrįžimu į Baltarusiją iki metų pabaigos“, – sakoma pareiškime.

„Diplomatai klausinėjo apie baltarusių valdžios planus dėl šalies konstitucijos reikalavimų ir tarptautinių įsipareigojimų, susijusių su pagrindinėmis teisėmis ir laisvėmis, ir įstatymo viršenybe, vykdymo“, – nurodė ES delegacija Baltarusijoje.

Tai pasireikštų „taikių protestuotojų sulaikymo, smurto prieš juos ir nežmoniško elgesio su jais nutraukimu“, „visų politinių kalinių ir neteisingai sulaikytų asmenų paleidimu“, „tų, kas nurodė smurtauti ir nežmoniškai elgtis, ir tų, kas taip elgėsi, patraukimu baudžiamojon atsakomybėn“ ir „laisvais bei teisingais rinkimais stebint nepriklausomiems stebėtojams“, sakoma pareiškime.

Diplomatai taip pat informavo V. Makejų apie galimą kursą, kuriuo galėtų pasukti dvišaliai santykiai, „jei Baltarusijos valdžia imtųsi apčiuopiamų ir reikšmingų veiksmų įstatymo viršenybei atkurti“.

„Diplomatai pakartojo, kad jų vyriausybės pasirengusios paremti įtraukų nacionalinį dialogą Baltarusijoje, apsaugant Baltarusijos suverenitetą ir nepriklausomybę, taip pat jos saugią, demokratinę ir klestinčią ateitį“, – nurodė ES delegacija Baltarusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Skaitytojui

Tomohauku nei TU nei LK neturi:) Tu esi triohalas iš anegdoto jai manai kad JAV kažkam kažkur pis.tels:) Vardan Lietuvos:) JAV ambasadorius buvo išvarytas iš Minsko ir ka? Pirst pirst

F

Skaitytojui, jau tave kvaileli taip ir nepagyde

Skaitytojas

Anonimui - čiuožia tik prakeiktas komuniste!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS