Vakarų Kranto palestiniečių riaušių policijos gretas papildys moterys | kl.lt

VAKARŲ KRANTO PALESTINIEČIŲ RIAUŠIŲ POLICIJOS GRETAS PAPILDYS MOTERYS

Instruktoriai šūkavo įsakymus grupei palestiniečių moterų, kurios yra ruošiamos tapti riaušių policijos pareigūnėmis; tai iš dalies paskatino noras išspręsti problemas, kylančias dėl konservatyvaus požiūrio į Vakarų Kranto saugumo pajėgas.

Užsidėjusios šalmus, apsiavusios kariškus batus ir guminėmis lazdomis bei skydais apsiginklavusios Jericho policijos mokyklos kursantės mokėsi atremti „ramybės drumstėjų“ svaidomų akmenų krušą, prieš puldamos juos areštuoti.

„Nėra jokio skirtumo tarp vyrų ir moterų, ugdant kovinius gebėjimus ir mokant apieškoti automobilius bei pastatus“, – sakė viena iš instruktorių, leitenantė Naama Shalalfat (Naama Šalafat).
„Teisėsauga nėra rezervuota vien vyrams“, – ji sakė naujienų agentūrai AFP.

Kursantės, kurios ne vien dalyvauja pratybose, bet ir teorijos paskaitose, priklauso naujam moterų riaušių policijos daliniui, kurį sudarys iki 220 pareigūnių. Kai šis dalinys bus apmokytas, jo narės bus paskirstytos visame Vakarų Krante.

Vakarų Kranto policijos viršininko pavaduotojas pulkininkas Ramadanas Awadas (Ramadanas Avadas) sakė, kad šis dalinys buvo suformuotas, sprendžiant problemas, sukeliamas tradicinio požiūrio į moteris šioje palestiniečių teritorijoje.

„Idėja parengti tokį dalinį kilo 2009 metais, kai viena moterų demonstracija Hebrono gatvėse peraugo į vandalizmo aktus, o policija negalėjo įsikišti, nes mes gyvename konservatyvioje visuomenėje“, – aiškino R.Awadas.

Jericho mokyklos 22 metų kursantė Rashida Brahma (Rašida Brahma) sakė norinti tapti viena pirmųjų, pradėsiančių tarnybą, kuri ilgą laiką buvo laikoma netinkama moterims.

„Pagrindinė priežastis, dėl kurios užsirašiau į policiją baigusi mokyklą – noras tarnauti tėvynei ir gauti darbą, kurį iki šiol galėdavo dirbti tik vyrai“, – ji sakė po pratybų, per kurias buvo mokomasi nuginkluoti užpuoliką.

Palestiniečių policijoje, turinčioje 8 000 pareigūnų, moterys sudaro tik 3 proc., tačiau kai kurios kitos saugumo pajėgų struktūros imasi atsargiai didinti moterų skaičių savo gretose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS