Valstybinė žiniasklaida: R. Pratasevičiui suteikta malonė | kl.lt

VALSTYBINĖ ŽINIASKLAIDA: R. PRATASEVIČIUI SUTEIKTA MALONĖ

Baltarusijos aktyvistas Ramanas Pratasevičius, kuris, kaip manoma, buvo verčiamas bendradarbiauti su šalies saugumo tarnyba KGB, o šio mėnesio pradžioje buvo nuteistas kalėti aštuonerius metus, pirmadienį sulaukė malonės.

R. Pratasevičius vadovavo opozicijos žiniasklaidos platformos NEXTA paskyrai platformoje „Telegram“, kur 2020 metais buvo koordinuojami masiniai protestai prieš prezidentą Aliaksandrą Lukašenką. R. Pratasevičius buvo suimtas 2021-aisiais po to, kai jo lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo priverstinai nutupdytas Minske.

Anksčiau šį mėnesį Maskvos sąjungininkės Baltarusijos teismas nuteisė 28-erių metų vyrą aštuonerius metus kalėti pataisos kolonijoje. Po teismo jis buvo laikomas namuose.

Tačiau pirmadienį Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „BelTa“ pranešė, kad R. Pratasevičiui suteikta malonė.

„Ką tik pasirašiau atitinkamus dokumentus, patvirtinančius, kad man buvo suteikta malonė“, –   „BelTa“ sakė R. Pratasevičius.

Ką tik pasirašiau atitinkamus dokumentus, patvirtinančius, kad man buvo suteikta malonė.

„Esu nepaprastai dėkingas šaliai ir, žinoma, asmeniškai prezidentui už tokį sprendimą, – sako jis „BelTa“ paskelbtame vaizdo įraše. – Tai, žinoma, tiesiog puiki žinia.“

Manoma, kad po suėmimo pareigūnai privertė R. Pratasevičių per valstybinę televiziją paskelbti atsiprašymo pareiškimus.

Vasario mėnesį prasidėjus teismo procesui, „BelTa“ paskelbtame vaizdo įraše jis teigė, kad yra visiškai kaltas.

Kai kurie užsienyje gyvenantys Baltarusijos opozicijos atstovai kaltino jį bendradarbiavimu su valdžia.

Apie tai, kaip su R. Pratasevičiumi elgėsi saugumo tarnybos, žinoma nedaug.

R. Pratasevičiaus suėmimas šokiravo pasaulio aviacijos institucijas. Baltarusijos naikintuvas privertė „Ryanair“ lėktuvą, skridusį iš Graikijos į Lietuvą, nusileisti Minske.

NEXTA, populiarus socialinio tinklo „YouTube“ ir „Telegram“ kanalas, suvaidino svarbų vaidmenį 2020 metų protestuose, kurie kilo po to, kai A. Lukašenka buvo apkaltintas rinkimų klastojimu.

Platforma buvo uždrausta ir paskelbta teroristine organizacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

ALGIRDAS.

Dar prieš kelias dienas G.Landzbergis reikalavo jį paleisti , tai galimai pats tapo jo ''UŽSTATU'' .

Komentaras

Taip išeina, kad lektuvas buvo nutupdytas dėl Sofijos Sapiegos, o tas vargšas šliužiukas tik sedejo šalia?Nes , kiek žinoma, ji atlieka realia bausmę. Po tokiu slavu tautu bajeriu, kažkodėl kyla naturalus atsakymas, gal mažiau lietuvaičiai duokitės su tom pagalbom lakstantiems per Lietuvos teritorija, kad neišlystu kitu kampu patiems

teisingai

pasielgė ............... galėsim ir Svetką persiūst atgal į Gudiją , vyrą pamalonins liūdintį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS