Vašingtone prieš J. Bideno inauguraciją dislokuoti radiacinės ir cheminės saugos daliniai | kl.lt

VAŠINGTONE PRIEŠ J. BIDENO INAUGURACIJĄ DISLOKUOTI RADIACINĖS IR CHEMINĖS SAUGOS DALINIAI

Vašingtone išrinktojo prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) inauguracijos išvakarėse dislokuoti JAV pakrančių apsaugos tarnybos radiacinės, cheminės ir biologinės saugos daliniai, pranešė sostinės radijas WTOP.

Pakrančių apsaugos tarnybos Merilando ir sostinės regiono padalinys šiuo metu, pasitelkęs kelias dešimtis katerių, patruliuoja Potomako ir Anakostijos upėse Kolumbijos apygardoje, kad į uždarą zoną nepatektų jokie laivai.

Taip pat pasitelkti specialūs būriai, tokie kaip Pakrančių sargybai pavaldi Atlanto smogiamoji grupė (AST), pasirengusi reaguoti į incidentus, susijusius su masinio naikinimo ginklų panaudojimu.

Prie Potomako upės pastatyta mėlynų palapinių, kuriose yra įrangos pareigūnams, suteikusiems pirmąją pagalbą cheminės, biologinės ar radiologinės atakos atveju, deaktyvuoti.

Pakrančių apsaugos tarnyba taip pat pasitelkia nuotolinio valdymo robotus įtartiniems laivams apžiūrėti, tarnybinius šunis, išmokytus aptikti sprogmenis.

Vašingtone toliau dislokuojami JAV nacionalinės gvardijos daliniai, turintys užtikrinti tvarką per J. Bideno inauguraciją sausio 20 dieną.

Iš viso JAV sostinėje turi būti dislokuota iki 25 tūkst. Nacionalinės gvardijos karių.

Sostinės valdžia pranešė, kad tvarkai palaikyti bus pasitelkti visi Kolumbijos apygardos policininkai – 5,8 tūkst. pareigūnų, taip pat transporto policija.

Saugumo operacijai per inauguraciją vadovaus JAV slaptoji tarnyba.

Taip pat pranešama, kad joje dalyvaus daug FTB agentų, bet tikslūs skaičiai neskelbiami.

Vašingtono centras jau visiškai blokuotas, sustiprinta visų 50 valstybinių įstaigų pastatų apsauga, centriniuose miesto rajonuose uždarytos metropoliteno stotys, blokuoti pagrindiniai tiltai per Potomaką.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS