Vatikanas: popiežius Pranciškus po dar vienos nakties ligoninėje grįžo prie darbų | kl.lt

VATIKANAS: POPIEŽIUS PRANCIŠKUS PO DAR VIENOS NAKTIES LIGONINĖJE GRĮŽO PRIE DARBŲ

  • 1

Popiežius Pranciškus grįžo į darbą po dar vienos nakties, praleistos ligoninėje po išvaržos operacijos, penktadienį pranešė Vatikanas.

Trečiadienį Romos Gemelli (Džemelio) ligoninėje 86-erių pontifikui buvo atlikta tris valandas trukusi operacija.

Vatikanas nurodė, kad pontifikas penktadienį jau galėjo valgyti pusryčius ir dabar kuo mažiau laiko praleidžia gulėdamas lovoje.

„Tai leido jam skaityti laikraščius ir vėl grįžti prie darbų“, – teigiama išplatintame pareiškime.

Taip pat priduriama, kad jo sveikimas po operacijos vyksta sklandžiai, kaip ir buvo tikėtasi.

Ketvirtadienį popiežius paskambino ir padėkojo šeimai, kurios vaiką kovo mėnesį pakrikštijo Gemelli ligoninėje, už atsiųstą atviruką su linkėjimais kuo greičiau pasveikti.

Kovo pabaigoje Pranciškus tris dienas praleido Gemelli ligoninėje dėl bronchito. Jam į veną buvo leidžiami antibiotikai, o balandžio 1 dieną jis buvo išrašytas.

2021 metais jam buvo atlikta operacija dėl divertikulito – žarnyno gleivinės darinių uždegimo.

Jį operavęs chirurgas Sergio Alfieri (Serdžas Alfjeris) trečiadienį žurnalistams sakė, kad popiežiui po tos operacijos buvo likęs randas ir susidarė išvarža.

Jis nurodė, kad pontifikui buvo pritaikyta bendroji nejautra ir kad pilvo sienelė buvo sutvarkyta chirurginiu tinkleliu.

Visos popiežiaus audiencijos buvo atšauktos iki birželio 18 dienos, siekiant skirti pontifikui pakankamai laiko pasveikti.

Pranciškus Katalikų Bažnyčiai vadovauja nuo 2013-ųjų, kai jo velionis pirmtakas Benediktas XVI tapo pirmuoju popiežiumi nuo viduramžių, atsistatydinusiu dėl pablogėjusios psichinės ir fizinės sveikatos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

gal nejuokinkit visi norma lus vadovai ein i uztarnauta poils i ka jis padare kad negal tokio amziaus ir dar po ligos but vatikano /pa ra filu/ but stumdomas ju diktaturos celibato fone o /inkvizicija/ kuria vykdo monarhines salys ar ne po veidmainisku vatikano gobtuvu vykd omas kai zmonija naikinama o s ie parazitai isejusius pa laimina tuo isreiksdami begalyni cinis kuma sioms aukoms tai pats setons isikures tuos e pa daruose ir tik pats Kristus gali ta sus tabd yt bet reik kad patys zmones suprastu ka jie daro 1 su kitu nes kt a bus PP =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS