Vatikanas pradeda pasaulines konsultacijas dėl šiuolaikinės šeimos | kl.lt

VATIKANAS PRADEDA PASAULINES KONSULTACIJAS DĖL ŠIUOLAIKINĖS ŠEIMOS

  • 2

Popiežiui Pranciškui siekiant reformuoti Katalikų Bažnyčią, Vatikanas antradienį pradėjo pasaulines konsultacijas dėl naujų šeiminio gyvenimo realijų, įskaitant skyrybas ir gėjų santuokas.
Prieš kitais metais įvyksiantį sinodą vyskupams visame pasaulyje buvo išsiuntinėti klausimynai apie "daugelį naujų situacijų, kurioms reikia Bažnyčios dėmesio ir ganytojiško rūpesčio", įskaitant tos pačios lyties asmenų sąjungas ir gyvenimą kartu nesusituokus.

"Dalykai, kurie prieš kelerius metus dar buvo negirdimi, šiandien iškilo kaip įvairių situacijų rezultatas, nuo plačiai paplitusios gyvenimo drauge nesusituokus praktikos ... iki tos pačios lyties asmenų sąjungų", - sakoma anketoje.

Ši iniciatyva yra pasirengimo kitų metų vyskupų sinodui ir dar vienam sinodui 2015 metais dalis. Tuose sinoduose, kaip nurodo Vatikanas, bus suformuluotos "darbo gairės ganytojiškai rūpintis žmogumi ir šeima".

Vyskupų sinodo generalinis sekretorius Lorenzo Baldisseri (Lorencas Baldiseris) žurnalistams sakė, kad susitikimo tema "labai gerai atspindi ganytojišką užsidegimą, su kuriuo Šventasis Tėvas nori traktuoti Evangelijos skelbimą šeimai šiandienos pasaulyje".

Pasak L.Baldisseri, šios konsultacijos taip pat rodo, jog Pranciškus, kuris yra sakęs, kad Katalikų Bažnyčia yra pernelyg "vatikanocentriška", nori didesnio "kolegialumo".

Kardinolas Peteris Erdo (Peteris Erdas), Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininkas, atkreipė dėmesį į daugėjantį katalikų porų, kurios gyvena kartu ir neketina tuoktis, skaičių ir sakė, kad "šis reiškinys reikalauja didesnio apsvarstymo".

Popiežius Pranciškus užsiminė apie didesnį atvirumą, tarptautinį akiratį ir troškimą priartinti Katalikų Bažnyčią prie paprastų žmonių gyvenimo, nors ekspertai ir sako, kad jis tikriausiai nepadarys didelių doktrinos pakeitimų.

Pranciškus yra sakęs, kad kunigai turėtų krikštyti vaikus ir tais atvejais, kai tėvai nėra susituokę, o neseniai paklaustas apie savo požiūrį į gėjus, atsakė: "Jei kas nors yra gėjus ir gera valia ieško Viešpaties, kas aš toks, kad teisčiau?".

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ir dar

moralės ''tolerancija'' nereiškia moralės paniekinimo..........popiežiai irgi renkami

jei

šito popiežiaus pažiūros homoseksualios katalikiškas kraštas neturi jų toleruoti............Lietuva dar neišsigimė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS