Vatikano užsienio reikalų ministras: rugpjūtį įmanomas popiežiaus vizitas į Kyjivą | kl.lt

VATIKANO UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS: RUGPJŪTĮ ĮMANOMAS POPIEŽIAUS VIZITAS Į KYJIVĄ

Popiežius Pranciškus netrukus gali tapti dar vienu iš dešimčių Kyjive apsilankiusių pasaulio lyderių.

Tai galima suprasti iš penktadienio vakarą Italijos transliuotojui Rai1 pareikštų Vatikano užsienio reikalų ministro arkivyskupo Paulo Gallagherio komentarų.

P. Gallagheris sakė, kad 85 metų pontifikas, mėnesio pabaigoje grįžęs iš Kanados, aptars su savo darbuotojais vizitą į Kyjivą. Paklaustas, ar popiežiaus misija Ukrainoje gali būti svarstoma jau rugpjūčio mėnesį, P. Gallagheris atsakė: „Tai įmanoma, neatmesčiau“.

Vis dėlto arkivyskupas pabrėžė, kad viskas priklausys nuo popiežiaus sveikatos. Pontifikas, turintis problemų su keliais ir pastarosiomis savaitėmis dažnai matomas neįgaliojo vežimėlyje, buvo priverstas atšaukti liepos pradžioje planuotą kelionę į Afriką, tačiau vis dar tikisi, kad jo vizitas į Kanadą vėliau šį mėnesį galimai įvyks.

Popiežius Pranciškus jau kelis mėnesius ragina siekti taikos Ukrainoje, į Kyjivą jį pakvietė tiek Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, tiek Kyjivo meras Vytalijus Klyčko. „Popiežius įsitikinęs, kad jei galėtų apsilankyti, tai turėtų teigiamą poveikį“, – sakė P. Gallagheris ir pridūrė, jog Pranciškus nori keliauti ir į Maskvą.

Rugsėjo viduryje popiežius turėtų dalyvauti Kazachstano sostinėje Nur Sultane vyksiančiame Pasaulio ir tradicinių religijų lyderių kongrese, kur greičiausiai susitiks su Maskvos patriarchu Kirilu, Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovu. Popiežius jau kurį laiką tikėjosi susitikti su Kirilu, tačiau dėl griežtos patriarcho retorikos, remiančios Rusijos prezidento Vladimiro Putino invaziją į Ukrainą, susitikimas galiausiai tapo neįmanomas.

 

Gairės: karas Ukrainoje, popiežius Pranciškus, Paulas Gallagheris, vizitas į Kyjivą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS