Viešbučiai išparduoda savo kambarius, bet yra papildomų sąlygų | kl.lt

VIEŠBUČIAI IŠPARDUODA SAVO KAMBARIUS, BET YRA PAPILDOMŲ SĄLYGŲ

  • 0

Nelengvais laikais, patys viešbučiai vis labiau neria į nekilnojamojo turto pardavimų sritį. Belgijoje kai kurie viešbučiai išparduoda savo numerius. Tiesa, gyventi nuolat juose negalima, o tik apsistoti trumpam tam tikrais metų laikais. Tad, ar tai gera investicija ir kokios kitos sąlygos? Ar jūsų kambaryje gyvens kiti svečiai?

„Patenkame į miegamąjį. Ten yra karališko dydžio lova, nedidelis rašomasis stalas, televizorius ir asmeninis vonios kambarys su dušu“, – kalbėjo viešbučio atstovas Matthias Sintzen.

Ši investicija turi keletą privalumų. Per metus kambaryje galima pačiam apsistoti kelias naktis, tiesa, neilgam, o likusį laiką viskuo rūpinsis pats viešbutis.

Jums nereikia rūpintis dėl kambario valymo ar ieškoti, kam jį išnuomoti.

„Jums nereikia rūpintis dėl kambario valymo ar ieškoti, kam jį išnuomoti“, – teigė vyras.

„Mes išsprendžiame ir žalos problemas. Jei kas nors pridaro nuostolių, iškart pervedame pinigus į jūsų banko sąskaitą“, – pabrėžė pardavimų vadovas Maximilien Van Brandt.

Privalumų yra ir finansinių. Numerio savininkas gauna viešbučio pelno dalį. Tiesa, viešbutis ir pats neturi dirbti nuostolingai.

„90 proc. viešbučio pelno keliauja į bendrą katilą ir šis paskirstomas savininkams. Tai veikia tokiu principu: jūs susižeriate grąžą, o sukti galvos dėl nieko nereikia“, – šnekėjo pardavimų vadovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kaip ir klasikinio buto pirkimo atveju, savininkas dėl sandorio kreipiasi į notarą, bet yra svarbių niuansų.

„Tai ypatinga nuosavybė, kurioje negalima gyventi nuolat – net jums, nei jo išnuomoti ilgam. Numerio valdymas visiškai patikėtas trečiajai šaliai, o ši gali dirbti skirtingai. Ir investicija, gali būti visai ne tokia, kaip planavote“, – sakė notarė Aline Hugé.

Perparduoti savą viešbučio kambarį per pirmus kelerius metus ne visada naudinga, tad prieš investuojant siūloma gerai viską apgalvoti.

„Toks investavimas labiau skirtas žmonėms, kurie jau turi investavimo patirtį ir jų turto portfelyje jis nesudarys esminės dalies“, – tvirtino savininkų ir bendraturčių sąjungos prezidentas Olivier Hamal.

„Tai finansinė investicija, panašiai, kaip pirktum vertybinius popierius. Įmonė yra operatorė, jos patikimumas yra esminis dalykas perkant“, – nurodė notarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS