Virš princo Williamo šeimos namų – neskraidymo zona | kl.lt

VIRŠ PRINCO WILLIAMO ŠEIMOS NAMŲ – NESKRAIDYMO ZONA

  • 0

Didžiosios Britanijos Princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Catherine, kurie yra Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė, nuo šiol turės daugiau galimybių mėgautis gyvenimu nestebimi pašalinių akių, kai virš jų užmiesčio vilos Anglijoje buvo nustatyta neskraidymo zona.

Karališkoji pora gegužę susilaukė antrojo vaiko, princesės Charlotte (Šarlot), ir dabar daugiausiai laiko praleidžia Anmer Hole - nuošalioje dešimties miegamųjų užmiesčio viloje Anglijos rytinėje Norfolko grafystėje.

Britanijos vyriausybės pareigūnai nusprendė uždrausti leidimų neturintiems lėktuvams skristi virš šios valdos žemesniame nei 610 metrų aukštyje.

„Ministras nusprendė, jog dėl viešojo intereso būtina uždrausti skrydžius virš Anmer Holo Norfolke, atsižvelgiant į saugumo sumetimus, susijusius su šia vieta, dėl priežasties, jog tai yra karališkosios šeimos narių rezidencija“, - rašoma įsakyme, kuris įsigalios lapkričio 1 dieną.

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė - ne vieninteliai karališkosios šeimos nariai, sulaukę tokios privilegijos.

Analogiškas įsakymas, galiosiantis nuo gruodžio 1 dienos iki 2016 metų kovo, priimtas dėl Williamo močiutės, karalienės Elizabeth II (Elzbieta II), privačios Sandringamo rezidencijos Norfolko grafystėje.

Neskraidymo zona nustatyta ir virš princo Charleso (Čarlzo) Haigrouvo rezidencijos Glosteršyre, Pietvakarių Anglijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS