Visame Paryžiuje metų sandūroje kaukių prievolė galios ir lauke | kl.lt

VISAME PARYŽIUJE METŲ SANDŪROJE KAUKIŲ PRIEVOLĖ GALIOS IR LAUKE

Reaguodama į augantį koronaviruso infekcijų skaičių, Prancūzijos sostinės Paryžiaus valdžia išplečia kaukių prievolę. Nuo gruodžio 31 dienos 18 val. iki sausio 3 dienos 6 val. kaukes privaloma dėvėti ir lauke. Iki šiol kaukių prievolė Paryžiuje buvo taikoma viešajame transporte ir viešuosiuose pastatuose.

Minėtu laikotarpiu draudžiama „viešose vietose grupėmis vartoti alkoholinius gėrimus“. Už nusižengimą grės 135 eurų bauda. Ypač didelių susibūrimų vietose, pavyzdžiui, Senos pakrantėje ir Eliziejaus laukuose Naujųjų naktį visiškai draudžiama vartoti alkoholį.

Beveik 9 000 policininkų ir kareivių kontroliuos, kaip laikomasi sugriežtintų saugumo taisyklių.

Planuotas fejerverkas ir koncertas Eliziejaus laukuose dėl augančio infekcijų skaičiaus atšauktas jau anksčiau. Fejerverko nebus net prie Eifelio bokšto. Ministras pirmininkas Jeanas Castex‘as paragino prefektus ir bendruomenes visoje Prancūzijoje gruodžio 31 dieną uždrausti fejerverkus, koncertus ir alkoholio vartojimą viešose aikštėse.

Per parą patvirtintų naujų infekcijų skaičius Prancūzijoje pastarąjį kartą viršijo 200 000. Sveikatos ministras Olivier‘as Veranas kalbėjo apie „svaigulį keliančius skaičius“ ir tikrą „potvynį“. Kiekvieną sekundę, anot jo, Prancūzijoje koronavirusas nustatomas dviem žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS