Vokietija atkreipė dėmesį į D. Trumpo grasinimus „Nord Stream 2“ | kl.lt

VOKIETIJA ATKREIPĖ DĖMESĮ Į D. TRUMPO GRASINIMUS „NORD STREAM 2“

  • 2

Vokietijos vyriausybė informuota apie JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) grasinimus dėl sankcijų Rusijos eksporto dujotiekio „Nord Stream 2“ projektui, tačiau neketina keistų nuostatų dėl jo, pareiškė Vokietijos ekonomikos ministerijos atstovė.

„Mes atkreipėme dėmesį į JAV prezidento pareiškimus, bet mes jų nekomentuojame. (...) Mūsų pozicija dėl ekstrateritorinių sankcijų taip pat yra aiški – mes jas atmetame“, – Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ anonimiškai sakė Vokietijos ministerijos atstovė.

Ji pakartojo Vokietijos vyriausybės požiūrį į „Nord Stream 2“: tai – komercinis projektas.

„Tai verslo projektas, kuris neabejotinai turi atitikti Europos ir nacionalinius teisės principus“, – pabrėžė Vokietijos ministerijos atstovė.

Ji pridūrė, jog „būtina atsižvelgti į pagrįstus Ukrainos interesus, o Vokietija siekia sprendimo, kuris atitiktų visų tai liečiančių šalių interesus“.

JAV prezidentas trečiadienį dar kartą perspėjo Vokietiją, kad daro save Maskvos „įkaite“, nes pernelyg kliaujasi rusiškais energetikos ištekliais.

„Tai tikrai daro Vokietiją Rusijos įkaite“, – sakė D. Trumpas, užsimindamas, kad Jungtinės Valstijos svarstomos sankcijas „Nord Stream 2“ projekto dalyviams.

Rusija Europai aktyviai peršamą antrąjį dujotiekį per Baltijos jūrą iki Vokietijos tikisi nutiesti iki 2020 metų pradžios. Vamzdynas padvigubintų šio rusiškų dujų eksporto koridoriaus pajėgumą. Tai leistų Maskvai eliminuoti Ukrainą kaip rusiškų dujų tranzito valstybę, o padidėjusią Europos priklausomybę nuo jų – panaudoti kaip politinio poveikio priemonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Vokietija su Merkel pazeidzia ES ir pasaulio susitarima Rusijai sankcijas uz okupacija,zudyma nekaltu zmoniu.O Merkel i tai nekreipia demesio.Ji ir emigrantu afrikieciu tinginiu prisikviete kurie pakeite Vokietijos tvarka.Jie smurtauja ,nenori dirbti.Tik pasalpu laukia.

...

Jankiai siekia savo skalūninį 'fuflo' karinėmis pajėgomis Europai primest, jie ir toliau nori klestėt europiečių sąskaita.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS