Vokietija atsiprašė Lenkijos už Antrojo pasaulinio karo baisybes | kl.lt

VOKIETIJA ATSIPRAŠĖ LENKIJOS UŽ ANTROJO PASAULINIO KARO BAISYBES

Sakydamas kalbą Lenkijos Veliunio mieste – pirmajame nacistinių Vokietijos vermachto karinių oro pajėgų subombarduotame mieste prasidėjus Antrajam pasauliniam karui - Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris paprašė lenkų atleidimo už vokiečių valdžios įvykdytus karo žiaurumus.

„Esu čia pagerbti Veliunio užpuolimo aukas. Esu čia pagerbti visas nuo Vokietijos despotizmo nukentėjusias lenkų aukas ir paprašyti atleidimo“, - vokiečių ir lenkų kalbomis sakė šalies lyderis.

F. W. Steinmeieris kartu su daugybe aukšto rango Vokietijos pareigūnų atvyko į Lenkiją, kur iškilminguose renginiuose minimos 80-osios Antrojo pasaulinio karo pradžios metinės.

1939 m. rugsėjo 1-osios paryčiais Vokietijos Liuftvafė pradėjo miegančio, negalinčio apsiginti ir jokios karinės svarbos neturinčio Lenkijos miesto bombardavimą, per kurį žuvo apie 1 tūkst. 200 civilių gyventojų. Pirmosios bombos numestos ant miesto ligoninės. Per bombardavimą sunaikinti trys ketvirtadaliai miesto centro.

Veliunio užpuolimas žymi Antrojo pasaulinio karo pradžią. Šis karas nusinešė 6 milijonus lenkų gyvybių, tarp kurių – 3 milijonai Lenkijos žydų.

GALERIJA

  • Vokietija atsiprašė Lenkijos už Antrojo pasaulinio karo baisybes
  • Vokietija atsiprašė Lenkijos už Antrojo pasaulinio karo baisybes
  • Vokietija atsiprašė Lenkijos už Antrojo pasaulinio karo baisybes
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

...

Be žydų intrigų joks karas nekyla.

kiek

dar reikalavymu ir bjaurumo komentaruose nes viskas suasmeninta ir nostalgiskai kartojama mazdaug 1 prie 2 o kad visi buvo vienodi tik nukentejo nekalti tai zino visi bet nenorima pripazinti ir kol tas tesis apie koki dar /atsiprasyma/ gali buti kalba ir kaip gali kazkoks kazkieno ipareigotas individas atsiprasyti uz nieksu genocida apie kuriuos jis nieko nezino juk AA ta padare gensekas ko pasekoje zydeliai suizulejo ir beveik visus laiko priesais o patys gyvena kaip savo namuose kisdamiesi i musu tautos gyvenima su ciniskais reikalavimais pamirsdami kad tai Lietuva o ne jav.....

сha

O kada Prancūzija atsiprašys mano giminės už proproproproproproproprosenelio kiaulę, kurią pasipjovė į Maskvą eidami Napoleono kareiviai ? Neatleisim ir neužmiršim to niekados !! Grąžinkit skolą su procentais !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS