Vokietija dėl pandemijos šiais metais nesurinks beveik 100 mlrd. eurų mokesčių pajamų | kl.lt

VOKIETIJA DĖL PANDEMIJOS ŠIAIS METAIS NESURINKS BEVEIK 100 MLRD. EURŲ MOKESČIŲ PAJAMŲ

  • 2

Vokietijos finansų ministerijos ketvirtadienį paskelbti skaičiavimai rodo, kad dėl koronaviruso pandemijos šalis 2020 metais nesurinks beveik 100 mlrd. eurų mokesčių pajamų.

„Palyginti su 2019 metų spalį atliktais mokesčių skaičiavimais, 2020-aisiais iš mokesčių surinksime 98,6 mlrd. eurų mažiau nei tikėjomės“, – teigiama ministerijos vertinime.

Mokesčių pajamos nuo 2021 iki 2024 metų taip pat greičiausiai smarkiai atsiliks nuo ankstesnių prognozių. Kitų metų mokesčių pajamos, prognozuojama, bus 52,7 mlrd. eurų mažesnės, nei buvo skaičiuojama anksčiau.

Tai „yra tik momentinis vaizdas, kol kas negalima prognozuoti būsimos pandemijos eigos“, – spaudos konferencijoje perspėjo finansų ministras Olafas Scholzas (Olafas Šolcas).

Beprecedentės karantino priemonės, visame pasaulyje įvestos koronaviruso plitimui sustabdyti, padarė pražūtingą poveikį pasaulio ekonomikai.

Kadangi didžiulis gyventojų skaičius priverstas likti namuose ir neiti į darbą, o prekyba ir kelionės yra labai apribotos, didžiausia Europos ekonomika smarkiai nukentėjo.

Vokietija nusmuko į recesiją ir manoma, kad šiais metais ekonomika susitrauks 6,3 proc. iš viso – tai bus didžiausias nuosmukis nuo 1949 metų.

Siekdama sušvelninti smūgį įmonėms ir darbuotojams, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vyriausybė pristatė didžiulį gelbėjimo paketą, kurio vertė viršija 1 trln. eurų.

Parama valstybės remiamas paskolų garantijas, tiesiogines grynųjų pinigų injekcijas ir schemas, kuriomis siekiama padėti įmonėms mokėti atlyginimą darbuotojams, siekiant išvengti jų atleidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rinkėjui

Kam LR rinkti, jei kaip visada galimą pasiskolinti ir isisavinti....

Rinkėjas

O kiek nesurinks Lietuva?> Kažkiek...juk niekam nerūpi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS