Vokietija: dronų atakos prieš Maskvą nepažeidžia tarptautinės teisės | kl.lt

VOKIETIJA: DRONŲ ATAKOS PRIEŠ MASKVĄ NEPAŽEIDŽIA TARPTAUTINĖS TEISĖS

  • 0

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) antradienį pareiškė, kad Ukrainos dronų atakos prieš Maskvą atitinka tarptautinę teisę.

Dronų smūgiai, kuriuos, Rusijos teigimu, surengė Ukraina, ne kartą buvo nukreipti į sostinę. Paprastai Ukraina tokių atakų nei patvirtina, nei paneigia.

„Rusija užpuolė Ukrainą, todėl Ukraina turi teisėtą teisę ginti savo šalį“, – atsakydama į klausimą apie dronų atakas sakė A. Baerbock, pridūrusi, kad Rusija nuolat taikosi į civilinę infrastruktūrą Ukrainoje.

„Ukraina ginasi neperžengdama tarptautinės teisės ribų“, – teigė ji spaudos konferencijoje kartu su Estijos kolega Margusu Tsahkna (Margusu Cahkna).

Maskva ir Kyjivas karo metu praneša apie reguliarius dronų smūgius, o Rusijos teritorijoje jie tampa vis dažnesni.

Antradienį Rusijos pareigūnai pranešė, kad šalies oro gynyba naktį numušė dar du į Maskvą nukreiptus bepiločius orlaivius. Tai jau penkta naktis iš eilės, kai dronai pasiunčiami į sostinės apylinkes.

Dėl to trumpam buvo uždaryti Maskvos Vnukovo, Šeremetjevo ir Domodedovo oro uostai ir apgadintas daugiaaukštis gyvenamasis namas Krasnogorsko srityje.

Gegužę dronai buvo numušti netoli Kremliaus.

Gairės: vokietija, Ukrainos dronų atakos, nepažeidžia tarptautinės teisės, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS