Vokietija ir Lenkija vėl sieks glaudžiau bendradarbiauti | kl.lt

VOKIETIJA IR LENKIJA VĖL SIEKS GLAUDŽIAU BENDRADARBIAUTI

Po vyriausybės pasikeitimo Varšuvoje Vokietija ir Lenkija ketina vėl glaudžiau bendradarbiauti.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radekas Sikorskis savo prisistatymo vizitą Berlyne antradienį pavadino „svarbiu žingsniu normalizuojant mūsų santykius“. Vokietijos diplomatijos vadovė Annalena Baerbock pasidžiaugė, kad „dabar bus išnaudota galimybė dirbti glaudžiau, geriau ir vienodu taktu“.

Vokietijos ir Lenkijos suartėjimas vėl tapo įmanomas po vyriausybės pasikeitimo Varšuvoje gruodį, kai konservatorių partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS) po aštuonerių metų prarado valdžią. PiS vyriausybė demonstravo šaltumą santykiuose su Vokietija ir ne kartą mėgino kurstyti antivokiškas nuotaikas Lenkijos visuomenėje.

R. Sikorskis Berlyne pabrėžė, kad griežtos Varšuvos retorikos laikai baigėsi. Nors ir toliau pozicijos kai kuriais klausimais skiriasi, „tačiau nesutarimus galima spręsti konstruktyviai, be konfrontacinės retorikos“. Ministras tiesiogiai kreipėsi į savo tautiečius lenkus, pareikšdamas: „Demokratinės Europos šalys ir ypač Vokietija yra mūsų sąjungininkai“.

A. Baerbock kalbėjo apie „mūsų bendradarbiavimą Europos širdyje, kurį norime drauge atgaivinti“. Stipriai Europai esą „labiau nei bet kada anksčiau reikia Vokietijos ir Lenkijos draugystės ir gilaus pasitikėjimo tarp Varšuvos ir Berlyno“. Vokietija ir Lenkija turi  savo „kūrybines galias“ panaudoti Europos labui, pabrėžė ministrė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tik kartu!

Malonu girdeti ,kad normaleja vel Lenkijos ir Vokietijos santykiai ,geriau musu valstybems.

NE TAIP JAU IR SENIAI...

Hitleris ruošėsi Varšuvą sulyginti su žeme. Išgelbėjo atskubėjusi Tarybinė Armija...Įdomu bus stebėti kas tas išdavikiškas lenkiškas dupas gins ateityje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS