Vokietija ketina apmokėti iš kitų ES šalių priimtų COVID-19 pacientų gydymą | kl.lt

VOKIETIJA KETINA APMOKĖTI IŠ KITŲ ES ŠALIŲ PRIIMTŲ COVID-19 PACIENTŲ GYDYMĄ

Vokietija, demonstruodama gerą valią, apmokės iš kitų ES valstybių priimtų naujuoju koronavirusu užsikrėtusių pacientų gydymą, pirmadienį pareiškė sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas).

Vokietijai pavyko išvengti skaudžiausių koronaviruso krizės padarinių, su kuriais susidūrė labiau pandemijos paveiktos jos kaimynės, ir priėmė nemažai pacientų, daugiausia iš Prancūzijos ir Italijos, siekdama sumažinti naštą šių valstybių apkrautoms sveikatos apsaugos sistemoms.

Šiuo metu Vokietijos intensyviosios terapijos skyriuose gydoma daugiau nei 200 COVID-19 sunkiai sergančių pacientų iš kitų ES šalių, o jų gydymas jau kainavo apie 20 mln. eurų.

„Vokietija padengs šių pacientų gydymo išlaidas – būtent taip suprantame europietišką solidarumą“, – sakė J. Spahnas prieš pirmadienį įvykusį ministrų susitikimą, per kurį buvo aptartas atsakas į viruso sukeltą krizę.

„Esant poreikiui turime norą ir galimybę priimti daugiau“ pacientų, pridūrė jis.

Vokietijoje COVID-19 pacientų ir aukų skaičius išlieka kur kas mažesnis nei kaimyninėse valstybėse.

Iki pirmadienio didžiausioje Europos ekonomikoje buvo patvirtinta per 140 tūkst. užsikrėtimo ir 4 404 mirties atvejai, o tiek Ispanija, tiek Italija pranešė apie daugiau nei 20 tūkst. aukų. Prancūzijoje mirusių pacientų skaičius artėja prie 20 tūkst., o Didžiojoje Britanijoje jis viršijo 16 tūkstančių.

Krizės pradžioje Vokietijos ligoninėse buvo 28 tūkst. intensyviajai priežiūrai skirtų lovų, o nuo to laiko jų padaugėjo iki 30 tūkstančių.

Pasak vokiečių Tarpdisciplininės intensyviosios ir greitosios medicinos pagalbos asociacijos (DIVI), sekmadienį laisvų lovų buvo daugiau nei 12,6 tūkstančio.

Savo pareikšimą J. Spahnas padarė, daugeliui Vokietijos regionų pirmadienį ruošiant atidaryti dalį parduotuvių ir mokyklų po kelias savaites trukusio karantino.

Sveikatos apsaugos ministras penktadienį teigė, kad koronaviruso protrūkis šalyje yra „valdomas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS