Vokietija sulaukė kritikos dėl leopardo jaustuko „Twitter“ žinutėje | kl.lt

VOKIETIJA SULAUKĖ KRITIKOS DĖL LEOPARDO JAUSTUKO „TWITTER“ ŽINUTĖJE

  • 0

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pajuokavimas apie leopardus ir Rusijos diplomatijos vadovo kelionę po Afriką nepaliko abejingų.

Vieniems tai sukėlė nuostabą, kiti ministeriją kaltino nejautrumu.

Vokietija trečiadienį pranešė, kad pristatys Ukrainai 14 savo aukščiausios klasės tankų „Leopard 2“ ir taip sustiprins paramą šaliai kovoje su Rusijos invazija.

Apie šį žingsnį buvo pranešta Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui lankantis pietinėse Afrikos šalyse, kurių paramą Maskva siekia pritraukti.

„Lavrovas atvyko į Afriką ne tam, kad pamatytų (leopardą), o tam, kad atvirai pareikštų, jog Ukrainos partneriai „nori sunaikinti viską, kas rusiška“, – tviteryje parašė Vokietijos užsienio reikalų ministerija, panaudodama leopardą vaizduojantį jaustuką.

Tačiau kai kuriems šis žodžių žaismas įspūdžio nepadarė, o jaustuką pavadino stereotipiniu Afrikos, kaip safarių žemyno, simboliu.

Afrikos Sąjungos pirmininko atstovė spaudai Ebba Kalondo (Eba Kalondo) komentuodama šį reikalą klausė, ar Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok), šį mėnesį apsilankiusi Etiopijoje įsikūrusioje Afrikos Sąjungos būstinėje, taip pat „atvyko pasižiūrėti gyvūnų“.

„O gal Afrikos žemynas, jo žmonės ir laukinė gamta jums yra tik pokštas?“ – rašė ji.

Karnegio tarptautinės taikos fondo Afrikos programos vadovė Zainab Usman teigė, kad šis tviterio įrašas „neatrodo gerai“.

„Baisių stereotipų naudojimas... siekiant geopolitiškai pranokti priešininką Europos kare, nesuteiks jums jokių draugų Afrikoje. Visiškai nepataikėte į toną! Darykite geriau!“ – rašė ji socialiniame tinkle „Twitter“.

Vėliau Vokietijos užsienio reikalų ministerija atsakė, kad atsiprašo ir kad tviteryje „jokiu būdu nesiekė įžeisti“, o tik atkreipti dėmesį į „melą, kurį Rusija naudoja savo agresijos karui pateisinti“.

„Supratau. Galvodami apie kitą, vokišką leopardų veislę, galėjome nepastebėti jūsų nurodytos konotacijos“, – sakoma URM atsakyme Z. Usman.

Gairės: karas Ukrainoje, tankai Leopard, Sergejus Lavrovas, Annalena Baerbock, Afrika
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS