Vokietija užsakė 18 naujų „Leopard 2“ tankų, kurie pakeis išsiųstuosius į Ukrainą | kl.lt

VOKIETIJA UŽSAKĖ 18 NAUJŲ „LEOPARD 2“ TANKŲ, KURIE PAKEIS IŠSIŲSTUOSIUS Į UKRAINĄ

  • 0

Vokietijos kariuomenė užsakė 18 naujų tankų „Leopard 2“, kurie pakeis išsiųstuosius į Ukrainą anksčiau šiais metais, penktadienį pranešė viena didžiausių gynybos bendrovių.

Įmonė „Kraus-Maffei Wegmann“ teigė, kad sutartis dėl tankų „Leopard 2A8“ buvo pasirašyta su federaline karinės įrangos tarnyba. Ji nepateikė finansinės informacijos, tačiau Vokietijos parlamento biudžeto komitetas trečiadienį patvirtino apytiksliai 525 mln. eurų finansavimą.

Bendrovė nurodė, kad naujuosius tankus planuojama pradėti tiekti 2025 metais ir kad į sandorį įtrauktos galimybės įsigyti dar 105 „Leopard 2A8“ tankus.

„Kraus-Maffei Wegmann“ taip pat pagamins 12 naujų savaeigių haubicų Vokietijos kariuomenei pagal kovą sutartą galimybę.

Vokietijos gynybos ministras ragino kuo greičiau įsigyti naujų tankų po to, kai sausio pabaigoje vyriausybė sutiko suteikti Ukrainai 14 kovinių tankų „Leopard 2A6“.

Po kelių savaičių šis skaičius buvo padidintas iki 18, Vokietijai ir kitoms šalims stengusis surinkti du tankų „Leopard 2“ batalionus Kyjivui.

Vokietija, Danija ir Nyderlandai taip pat susitarė aprūpinti Ukrainą atnaujintais „Leopard 1“ – senesnio modelio tankais, kurių Vokietijos kariuomenė nenaudoja jau du dešimtmečius.

Gairės: karas Ukrainoje, tankai Leopard 2, Vokietijos kariuomenė, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS