Vokietijoje gyvenanti kurdų dainininkė nuteista Turkijoje už „teroristinę veiklą“ | kl.lt

VOKIETIJOJE GYVENANTI KURDŲ DAINININKĖ NUTEISTA TURKIJOJE UŽ „TERORISTINĘ VEIKLĄ“

  • 0

Turkijos teismas trečiadienį skyrė šešerių metų laivės atėmimo bausmę Vokietijoje gyvenančiai kurdų atlikėjai už narystę teroristinėje organizacijoje, pranešė jos advokatas.

Saide Inac (Saidė Inač), publikai žinoma Hozan Cane (Chozan Džanės) vardu, buvo sulaikyta Turkijoje birželio 23 dieną, kai dalyvavo prokurdiškos Liaudies demokratijos partijos (HDP) partijos organizuotame renginyje prieš parlamento ir prezidento rinkimus.

Turkijos šiaurės vakaruose esančio Edirnės miesto teismas trečiadienį skyrė jai šešerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurią dainininkės teisininkai planuoja apskųsti, nurodė jos advokatas Mustafa Pekozas.

Pasak nuteistosios artimųjų, prokurorai savo kaltinimus grindė nuotraukomis, kuriose S. Inac matyti kartu su Sirijoje veikiančios kurdų sukarintos grupės – Liaudies apsaugos dalinių (YPG) – kovotojais. Ankara laiko YPG teroristine grupuote, susijusia su Kurdistano darbininkų partija (PKK).

S. Inac buvo nuteista už narystę PKK – ši organizacija yra įtraukta į teroristinių sąrašą Turkijoje, ES ir JAV.

Tačiau dainininkės artimieji sako, kad nuotraukos buvo paimtos iš jos dokumentinio filmo, pasakojančio apie džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ vykdomą jazidų persekiojimą Irake.

Nuosprendis Kelno mieste gyvenančiai dainininkei buvo paskelbtas prasidėjus Turkijos ir Vokietijos santykių atšilimui po virtinės Berlyno ir Ankaros konfliktų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS