Vokietijoje trys iš keturių imigrantų iš Sirijos gauna bedarbio pašalpą | kl.lt

VOKIETIJOJE TRYS IŠ KETURIŲ IMIGRANTŲ IŠ SIRIJOS GAUNA BEDARBIO PAŠALPĄ

Tik kas ketvirtas imigrantas iš Sirijos Vokietijoje negauna jokios bedarbio pašalpos, rodo oficialūs statistikos duomenys.

Vokietijos įdarbinimo agentūros duomenimis, rugpjūtį 74,9 proc. darbingo amžiaus imigrantų iš Sirijos gavo nedarbo išmokas.

Birželį sirų imigrantų nedarbo lygis sudarė 44,2 proc. – 5 proc. punktais mažiau nei tuo pat metu pernai.

Nedarbo lygis skaičiuojamas neįtraukiant imigrantų, kurie šiuo metu vaikšto į kalbos ar integracijos kursus. Bedarbio pašalpas taip pat gauna tie, kurių atlyginimai neleidžia jiems užsitikrinti bazinio pragyvenimo lygio.

Vos atvykę į Vokietiją, prieglobsčio prašantys sirai gauna pinigų iš valstybės kaip pabėgėliai. Kadangi jų prieglobsčio prašymai yra išnagrinėjami kur kas sparčiau nei atvykėlių iš kitų šalių, būtent sirai greičiau patenka į darbo rinką, taigi – gali gauti ir nedarbo išmoką.

Palyginimui – 43 proc. darbingo amžiaus imigrantų iš Afganistano Vokietijoje gauna bedarbio pašalpą. Afganų nedarbo lygis gegužę sudarė 26 proc.

Ekspertų teigimu, kadangi afganai turi mažiau galimybių gauti pabėgėlio statusą nei sirai, jiems nesuteikiama galimybė dalyvauti valstybės finansuojamuose kalbos ar integracijos kursuose.

Vokietijoje tuo pačiu metu vokiečių nedarbo lygis siekė 4,7 proc., o visų užsieniečių – 12,7 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tikrai

Nelabai suprantu,kas yra su tais visais musulmonais,kodel jie nevaziuoja i Jungtinius Arabu Emiratus prasyt prieglobscio?Kokio velnio jie cia i Europa pas mus verziasi?Uzkniso negyvai tie visi pajuodeliai..

HANS

Nu veiklos jie turi,,krusasi ,dauginasi,,,gatvese ir aikstese pristate saviskiu ismaldos kaulintoju,,kiti sekmingai vagia is parduotuviu,,,jiems lengva ,,jie eina nuo 1945 metu rusu okupantu pramintu keliu

kad

jie vokiečiai išlaiko vien atvažiavusius arabus dar ne viskas, juk paskui imigrantus dar atvažiuoja ir jų gausios šeimos, daugelis turi po 2 ir daugiau žmonų, kurios turi dar ir vaikų, ir pašalpos mokamos visiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS