Vokietijos ministrė A. Baerbock apgailestauja dėl silpno sankcijų Rusijai poveikio | kl.lt

VOKIETIJOS MINISTRĖ A. BAERBOCK APGAILESTAUJA DĖL SILPNO SANKCIJŲ RUSIJAI POVEIKIO

  • 0

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) išreiškė nusivylimą, kad Vakarų sankcijos Rusijai dėl karo Ukrainoje neturi pakankamo ekonominio poveikio.

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga yra įvedusios precedento neturinčias sankcijas Maskvai, siekdamos apriboti Rusijos galimybes finansuoti savo karo veiksmus.

Tačiau, nors spaudimas ir buvo jaučiamas, Rusijos ekonomika dėl sankcijų nesugriuvo, kaip buvo prognozuojama kai kuriuose sektoriuose.

„Ekonominės sankcijos turėtų daryti ekonominį poveikį. Tačiau taip nėra“, – sakė A. Baerbock žurnalistui Stephanui Lamby (Štefanui Lambiui), duodama interviu jo naujai knygai „Ernstfall“, išleistai ketvirtadienį.

„Sužinojome, kad racionaliais sprendimais, racionaliomis priemonėmis, dėl kurių susitarė civilizuotos vyriausybės, neįmanoma užbaigti šio karo“, – teigė A. Baerbock liepos 10 dieną duotame interviu.

„Demokratijos logika neveikia autokratijose“, – sakė ji knygoje, kurioje nagrinėjama Vokietijos vyriausybės reakcija į konfliktą Ukrainoje.

Birželį ES susitarė dėl dar vieno sankcijų etapo, kuriuo siekiama panaikinti spragas, kuriomis Rusija naudojasi siekdama išvengti sankcijų.

Šiuo žingsniu ES siekė užkirsti kelią jautrių technologijų, kurios gali būti naudojamos mūšio lauke, pavyzdžiui, mikroschemų, reeksportui per trečiąsias šalis į Rusiją.

Gairės: karas Ukrainoje, sankcijos Rusijai, Europos Sąjunga, Annalena Baerbock
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS