Vokietijos parlamentas oficialiai išrinko A. Merkel kanclere trečiai kadencijai | kl.lt

VOKIETIJOS PARLAMENTAS OFICIALIAI IŠRINKO A. MERKEL KANCLERE TREČIAI KADENCIJAI

Vokietijos parlamentas antradienį išrinko Angelą Merkel kanclere trečiai kadencijai ir taip užbaigė tris mėnesius po rinkimų tvyrojusį netikrumą, kai ji turėjo siekti "didžiosios koalicijos" su varžovais.

59 metų A.Merkel, kuri pagrindinei Europos ekonomikai turi vadovauti dar ketverius metus, buvo perrinkta 462 balsais žemutiniuose parlamento rūmuose Bundestage.

Prieš jos perrinkimą balsavo 150 deputatų, o dar devyni susilaikė.

“Sutinku su rinkimų rezultatais ir dėkoju jums už pasitikėjimą”, - sakė A.Merkel, kuri vilkėjo juodu kelnių kostiumu ir priėmė gėlių puokštę, o paskui paspaudė rankas šalininkams.

Praėjus 86 dienoms po to, kai ji pasiekė pergalę visuotiniuose rinkimuose, bet negavo visiškos daugumos, Bundestago balsavimas, nors ir buvo slaptas, nieko nenustebino.

Turėdami 504 iš 631 vietos, A.Merkel konservatoriai ir jų naujieji centro kairės partneriai socialdemokratai (SPD), sunkiai pasiekę “didžiosios koalicijos” susitarimą, turi didžiulę persvarą.

Dabar jos paskyrimą turi patvirtinti prezidentas Joachimas Gauckas (Joachimas Gaukas), o po to ji grįš į Bundestagą prisaikdinimo ceremonijai, kuri turi įvykti po pietų.A.Merke

l – tik trečioji pokario Vokietijos kanclerė, išlaikysianti vyriausybės vadovo postą trečią kadenciją.

Po ceremonijos, vėlesnio ministrų prisaikdinimo ir pirmojo vyriausybės posėdžio A.Merkel pagaliau galės rimtai grįžti prie darbo po ilgiausio vyriausybės formavimo periodo nuo Antrojo pasaulinio karo.

Trečiadienį A.Merkel turi kreiptis į parlamentą ir vėliau tą pačią dieną nuvykti į Paryžių susitikti su prezidentu Francois Hollande’u (Fransua Holandu), o savaitės pabaigoje dalyvaus ES viršūnių susitikime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS