Vokietijos vyriausybė smerkia policijos smurtą prieš demonstrantus Rusijoje | kl.lt

VOKIETIJOS VYRIAUSYBĖ SMERKIA POLICIJOS SMURTĄ PRIEŠ DEMONSTRANTUS RUSIJOJE

Vokietijos vyriausybė sukritikavo smurtinius Rusijos saugumo pajėgų veiksmus prieš antivyriausybinių protestų dalyvius. Griežti veiksmai prieš „taikiai protestuojančias pilietes ir piliečius“ buvo „neproporcingi“, pirmadienį sakė vyriausybės atstovė Martina Fietz. Ji dar kartą pareikalavo paleisti kalinamą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.

„Dešimtys tūkstančių Rusijos piliečių, kurie visoje šalyje daugiau kaip 100 miestų išėjo į gatves, rėmėsi Rusijos konstitucijoje ir tarptautinėse žmogaus teisių sutartyse įtvirtintomis teisėmis, – kalbėjo atstovė. – Tačiau Rusijos valstybė negarantuoja šių teisių taikiai protestuojantiems piliečiams“.

Vokietijos vyriausybė ragina Rusijos vadovybę „nutraukti smurtines priemones ir garantuoti pilietines teises ir laisves“, toliau kalbėjo M. Fietz. Visi sulaikytieji, anot jos, turi būti nedelsiant paleisti.

Rusijoje sekmadienį daugybė žmonių išėjo į gatves protestuoti prieš prezidentą Vladimirą Putiną ir reikalauti A. Navalno paleidimo. Saugumo pajėgos sulaikė daugiau kaip 5 000 žmonių.

Masinės demonstracijos Rusijoje

Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Skaitytojas

Deutschland über alles!!!

Anonimas

O Vokietijoje ką policija prieš demonstrantus išdarinėja nesmerkia?

Erich Waiss

p.y.d.e.r.a.s.i.n.i.a,i .f.r..i.c.a.i, kaip ten jus susidorojot su demonstrantais berlyne prie reichstago?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS