Žiniasklaida: Charlesas III rugsėjį su valstybiniu vizitu lankysis Prancūzijoje | kl.lt

ŽINIASKLAIDA: CHARLESAS III RUGSĖJĮ SU VALSTYBINIU VIZITU LANKYSIS PRANCŪZIJOJE

  • 10

Jungtinės Karalystės monarchas Charlesas III (Karolis III) rugsėjį vyks į Prancūziją valstybinio vizito, pranešė vienas šios šalies laikraštis.

Tai įvyks praėjus pusmečiui po to, kai jo planuota kelionė, kuria siekta pabrėžti gerėjančius Prancūzijos ir JK santykius, kovą buvo atšaukta dėl smurtinių prancūzų protestų, susijusių su prieštaringai vertinama pensijų reforma, bangos.

Savaitgalį regioninis dienraštis „Sud-Ouest“ pranešė, kad valstybinis vizitas įvyks rugsėjį, monarchui ir karalienei konsortei Camillai (Kamilai) apsilankant Paryžiuje ir pietvakariniame Bordo mieste, kaip buvo planuota iš pradžių.

Apytikslė vizito data – rugsėjo 20–22 dienos, rašoma laikraštyje ir priduriama, kad liepą, siekiant pasiruošti vizitui, Bordo lankėsi karaliaus sargyba.

„Sud Ouest“ pažymėjo, kad rugsėjo pabaiga Prancūzijai ir taip bus įtemptas metas dėl numatyto popiežiaus Pranciškaus vizito ir šalyje vyksiančio pasaulio regbio čempionato.

Rašoma, kad yra galimybė, jog savo tėvą lydės princas Williamas (Viljamas), pasinaudodamas proga Bordo stebėti Velso regbio rinktinės rungtynes su Fidžiu.

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) biuras naujienų agentūrai AFP atsisakė komentuoti šį pranešimą.

Pasipiktinimas dėl teisės akto pensiniam amžiui nuo 62 iki 64 metų padidinti įsiplieskė, kai E. Macronas pasinaudojo prieštaringai vertinamais vykdomosios valdžios įgaliojimais ir kovą prastūmė šį planą per parlamentą be balsavimo.

Protestai kartais peraugdavo į smurtinius, o kelias savaites trukę streikai paralyžiavo didelę dalį Prancūzijos viešojo gyvenimo.

E. Macronas galiausiai priėmė sprendimą atšaukti vizitą, kuris būtų buvęs pirmoji oficiali karaliaus Charleso III, kaip monarcho, kelionė į užsienį.

Eliziejaus rūmai pranešė, kad prezidentas pageidavo „pasveikinti Jo Didenybę karalių Charlesą III mūsų draugiškus santykius atspindinčiomis sąlygomis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Vatnykas

O kas tas charlesas ?

Kaip uodegikaulis

juokingas ir niekam nenaudingas rudimentas.

V

Angliska desra, vaziuoja pas prancuziska batona aptart ateinanti gala, del Afrikos .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS