Afganistane įsimylėjėliai rasti nukirstomis galvomis | kl.lt

AFGANISTANE ĮSIMYLĖJĖLIAI RASTI NUKIRSTOMIS GALVOMIS

  • 1

Konservatyviame Pietų Afganistane rasta jaunų įsimylėjėlių nukirstomis galvomis pora, kuri tikriausiai buvo nužudyta už nesantuokinę meilę, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Įvykį tiriantys policijos pareigūnai mano, kad už šias žmogžudystes yra atsakinga tos maždaug 20 metų moters šeima. Hilmendo provincija, kurioje įvykdytas nusikaltimas, yra Talibano sukilimo židinys, kur dažnai nepaisoma įstatymų.

Nužudyto dvidešimt kelerių metų vyro vyresnysis brolis pareigūnams sakė, kad su juo ta moteris neseniai pabėgo ir kad ji gyveno jų šeimos namuose.

Pirmadienį 10 vyrų įsiveržė į namus netoli provincijos sostinės Laškargos ir pagrobė porą, sakė policijos pareigūnas Mohammadas Ismailas Hotakas (Mohamadas Ismailas Hotakas).

„Antradienį vietos gyventojai pranešė, kad kapinėse yra du lavonai. Mes ten nuvykome ir juos suradome. Abiem buvo nukirstos galvos“, – sakė jis.

„Mūsų tyrimas parodė, kad jiedu buvo užmezgę romaną. Manome, kad už nužudymą atsakinga merginos šeima ir giminaičiai“, – pridūrė pareigūnas.

Pasak jo, brolis tyrėjams papasakojo, kad nužudytas vyras mylėjo tą moterį ir norėjo ją vesti.

Afganistane dauguma santuokų yra suplanuojamos šeimos vyresniųjų – kai kada netgi nesitariant su būsimais sutuoktiniais.

Vyro mėginimas pačiam užmegzti santykius su moterimi laikomas įžeidimu šeimos garbei ir dažnai išprovokuoja smurtinį kerštą.

Tokiais atvejais moteris taip pat neretai nužudoma dėl esą šeimai užtrauktos negarbės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

www

tai laukiniu tauta suzverejusiu be proto ir sazines...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS