Nelaimė: Viduržemio jūroje nuskendo dar vienam migrantų laivas | kl.lt

NELAIMĖ: VIDURŽEMIO JŪROJE NUSKENDO DAR VIENAM MIGRANTŲ LAIVAS

Dešimtys migrantų, tarp jų ir vaikai, žuvo penktadienį, kai laivas nuskendo netoli Maltos ir Italijai priklausančios Lampedūzos salos, pranešė pareigūnai, praėjus kiek daugiau nei savaitei po kitos panašios tragedijos, nusinešusios daugiau nei 300 pabėgėlių gyvybių.

Maltos premjeras Josephas Muscatas sakė, kad žuvo daugiau nei 30 migrantų, kai smarkiai perkrautas laivas penktadienį apvirto audringoje jūroje už maždaug 100 kilometrų į pietus nuo Lampedūzos ir už 110 kilometrų nuo Maltos.

Italijos naujienų agentūra ANSA nurodė, kad iš jūros ištraukta apie 50 skenduolių – tarp jų yra moterų ir apie 10 vaikų.

„Kūnų paieškos operacijos tebevyksta“, – J. Muscatas sakė žurnalistams.

Apie 150 likusių gyvų žmonių jau paėmė vienas Maltos laivas, pridūrė premjeras.

Italijos karinės jūrų pajėgos išgelbėjo apie 50 žmonių, į nelaimės vietą pasiųsta daugiau gelbėjimo laivų bei sraigtasparnių.

Maltos karinės jūrų pajėgos skubiai pasiuntė gelbėjimo laivus ir sraigtasparnius, taip pat nukreipė į nelaimės vietą komercinius laivus. Italija pasiuntė du karinio laivyno laivus ir sraigtasparnius, skraidinančius pripučiamus gelbėjimo plaustus.

„Operacija tebevyksta. Laivybos sąlygos sudėtingos – pučia smarkus vėjas“, – vienas Maltos karinių jūrų pajėgų atstovas sakė AFP.

Vienas Italijos sraigtasparnis atskraidino apie dešimt gyvų likusių vaikų į nedidelę Lampedūzos salą, kurioje šimtai atvykėlių laukia smarkiai perpildytame migracijos centre, laukdami, kada jiems bus suteiktas prieglobstis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

berasciai

taip tik google isverstu...

niekas

čia nekaltas - nei Malta, nei Italija nei kas kitas, o tik begalviai migrantai, kurie stato į pavojų ne tik save, bet ir vaikus. savo valstybėse jie net nebando priešintis, sukilti ar kitaip gerinti gyvenimo, bet viską užkrauna ant kitų valstybių pečių. Kiek galima juos šelpti, priimti ir apgyvendinti, suteikti darbo, jei ir priimančios šalys nėra turtingiausios? vadinasi, reikia padėti toms Afrikos valstybėlėms susitvarkyti viduje, kad ir karine tvarka, tai ko gero, kainuos pigiau.

Nuskendus

Nelaimė: Viduržemio jūroje nuskendo dar vienam migrantų laivas, žuvo bent 27 žmonės?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS