Pakistane per sprogdintojo išpuolį žuvo ministras ir dar aštuoni žmonės | kl.lt

PAKISTANE PER SPROGDINTOJO IŠPUOLĮ ŽUVO MINISTRAS IR DAR AŠTUONI ŽMONĖS

  • 0

Šiaurės vakarų Pakistane per savižudžio sprogdintojo išpuolį trečiadienį žuvo mažiausiai aštuoni žmonės ir dar 30 buvo sužeista, sunkiai sužeistas provincijos ministras kiek vėliau mirė, pranešė pareigūnai.

Sprogdintojas detonavo sprogmenis, kai Chaiber Pachtunchvos provincijos teisingumo ministras Israras Ullah Gandapuras (Israras Ula Gandapuras) pasitiko svečius, atėjusius jo pasveikinti pirmąją Id al Adhos (Aukojimo šventės) dieną, nurodė provincijos sveikatos ministras Shaukatas Yousafzai (Šaukatas Jusafzajus).

„Išpuolis buvo savižudiškas; Gandapuro būklė kritinė, – netrukus po išpuolio sakė Sh.Yousafzai ir pridūrė. – Mažiausiai aštuoni žmonės žuvo“.

Visai netrukus jis jau pareiškė, kad ministras žuvo: „Kalbėjausi su ministro broliu, kuris man pasakė, kad Gandapuras žuvo“.

Provincijos informacijos ministras Shahas Farmanas (Šahas Farmanas) patvirtino ir mirtininko išpuolį prie rinkimų apylinkės Dera Ismail Chano mieste, ir aukų skaičių.

I.U.Gandapuras gegužės 11-ąją dalyvavo rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas, bet vėliau prisidėjo prie buvusio kriketo žaidėjo Imrano Khano (Imrano Chano) partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI).

Dera Ismail Chano miestas ribojasi su genčių regionais, kur yra įsitvirtinę su Talibanu ir „al Qaeda“ siejami kovotojai.

Gegužės 11 rinkimuose PTI Pakistane liko trečia, bet Chaiber Pachtunkvos provincijoje ji sudarė vietinę vyriausybę

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS