Afganistano talibai po sraigtasparnio avarijos pagrobė Moldovos piliečius | kl.lt

AFGANISTANO TALIBAI PO SRAIGTASPARNIO AVARIJOS PAGROBĖ MOLDOVOS PILIEČIUS

  • 0

Moldovos vyriausybė trečiadienį paskelbė, kad trys jos piliečiai buvo tarp 15 žmonių, kuriuos Talibano kovotojai pagrobė avariniu būdu nutūpus karius skraidinusiam sraigtasparniui Afganistano šiaurėje.

"Kaip rodo Moldovos vyriausybės dabar turima informacija, orlaivyje buvo 21 žmogus, tarp jų trys įgulos nariai - du pilotai ir borto inžinierius, kurie visi yra Moldavijos piliečiai", - premjero pareigas einantis Gheorghe Brega (Georgė Brega) sakė žurnalistams po nepaprastojo vyriausybės posėdžio. Jis patvirtino, kad žuvo trys iš tame sraigtasparnyje buvusių žmonių.

Vietos pareigūnai nurodė, kad sraigtasparnis turėjo skubiai nusileisti dėl techninio gedimo, o jame buvusius 15 žmonių pagrobė kovotojų grupuotė. Tarp pagrobtųjų buvo du užsieniečiai kariai, tačiau kol kas nepranešama, iš kurios jie šalies.

Ta avarija įvyko Paštun Koto rajone šiaurinėje Fariabo provincijoje. Tą regioną netoli sienos su Turkmėnija iš dalies kontroliuoja Talibanas.

Afganistano armija antradienio vakarą pradėjo tos grupės gelbėjimo operaciją, bet buvo priversta nutraukti reidą dėl įnirtingo sukilėlių pasipriešinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS