Aiškėja išpuolio Šveicarijoje detalės: atlikta krata užpuoliko namuose | kl.lt

AIŠKĖJA IŠPUOLIO ŠVEICARIJOJE DETALĖS: ATLIKTA KRATA UŽPUOLIKO NAMUOSE

  • 0

Vietos pareigūnai Lichtenšteine atliko kratą namuose, priklausančiuose užpuolikui, kuris šį savaitgalį Šveicarijoje traukinyje sukėlė gaisrą ir peiliu badė jo keleivius, pirmadienį pranešė policija.

Anksčiau, praėjus kelioms valandoms po kruvino šeštadienio išpuolio, policija atliko kratą to 27 metų Šveicarijos piliečio namuose Šveicarijos rytuose.

Tačiau pirmadienį šveicarų policija paskelbė, kad užpuolikas turėjo namus ir mažytėje Lichtenšteino kunigaikštystėje, kuriuos, kaip pranešta, pastaruosius trejus metus pernuomodavo.

Pareigūnai stengiasi nustatyti, kas paskatino tą vyrą įvykdyti šiurpų išpuolį traukinyje Rytų Šveicarijos Sankt Galeno regione.

„Dar per anksti ką nors pasakyti apie (motyvą)“, – sakė Sankt Galeno policijos atstovas Gianas Andrea Rezzoli (Džanas Andrėja Redzolis), kuris pakartojo, jog nėra jokių požymių, kad tai būtų buvusi teroristinė ar politiškai motyvuota ataka.

Pasak atstovo, šveicarų policija rengiasi nagrinėti medžiagą, sekmadienį paimtą per kratą Lichtenšteine.

Sekmadienį nuo sužeidimų, patirtų per minimą išpuolį, mirė pats užpuolikas ir viena iš jo aukų – 34-erių moteris. Dar penki žmonės gydomi dėl nudegimų ir durtinių žaizdų. Tarp likusių penkių sužeistų keleivių yra 6-erių metų mergaitė, kurios būklė yra rimta, bet ne kritinė. Tuo tarpu sužeista 17-metė mergina grumiasi su mirtimi, sakė G. A. Rezzoli.

Minimas 27 metų Šveicarijos pilietis panaudodamas degų skystį sukėlė gaisrą traukinyje, važiavusiame netoli Šveicarijos rytinės sienos su Lichtenšteinu ir Austrija, o paskui peiliu badė keleivius. Išpuolis buvo įvykdytas šeštadienį maždaug 14 val. 20 min. (15 val. 20 min. Lietuvos laiku) netoli Zaleco stoties, traukinyje, važiavusiame tarp Buchso ir Zenvaldo. Tuo metu tame traukinyje buvo dešimtys žmonių.

Vienas liudininkas dienraščiui „20 Minuten“ sakė matęs, kaip viena jauna moteris „degė kaip deglas“. Jis taip pat papasakojo, kad kitai moteriai buvo kelis kartus durta į pilvą ir kad vaikas apdegė veidą.

„Vienišius“

Policija kol kas nepaskelbė nei užpuoliko, nei aukų pavardžių, bet žiniasklaida pranešė, kad išpuolį įvykdė Simonas S., kurį kaimynai vadina aukštu, išstypusiu „vienišiumi“.

Kelios žiniasklaidos priemonės paskelbė nelabai ryškią vyro nuotrauką, kurioje jo akių sritis yra užmaskuota. To vyro veidas atrodo liesas, plaukai – šviesūs, jis yra su nedidele barzdele. Taip pat atrodo, kad jis nešiojo akinius metaliniais rėmeliais.

„Jis buvo ramus, draugiškas žmogus, bet jaučiu, kad jis turėjo asmeninių problemų“, – dienraščiui „Blick“ sakė vienas jo pažįstamas.

„Galėjai pasakyti, kad jį erzino visas jo gyvenimas“, – pridūrė tas pažįstamas, kuris taip pat sakė, kad Simonas S. „neturėjo draugų“ ir „dažnai būdavo vienas“.

Tuo tarpu vienas kaimynas laikraščiui „20 Minuten“ sakė, kad Simonas S. „gyveno itin izoliuotai“.

Pranešama, kad užpuolikas yra mokytojo sūnus, kad jis ne visą darbo dieną dirbo automobilių atsarginių dalių tiekimo įmonėje ir mokėsi technikos universitete Buchse.

„Blick“ taip pat parašė, kad mirusi moteris yra Kroatijos pilietė Janja S., išsiskyrusi dviejų vaikų – septynerių ir dešimties metų amžiaus – motina.

Policija nurodo, jog vis dar neaišku, ar užpuolikas pažinojo kurias nors iš savo aukų.

Mirusios moters draugė ir kaimynė sakė nemananti, kad ji pažinojo savo žudiką. „Galvoju, kad Janja tiesiog buvo netinkamoje vietoje netinkamu metu. Tai taip neteisinga“, – laikraščiui „Blick“ sakė 23 metų Jelena Karan.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS