Apleistame miestelyje prie Fukušimos jėgainės – jokios branduolinės reklamos | kl.lt

APLEISTAME MIESTELYJE PRIE FUKUŠIMOS JĖGAINĖS – JOKIOS BRANDUOLINĖS REKLAMOS

  • 0

Japonijos miestelyje, kurios gyventojai buvo evakuoti po 2011-ųjų Fukušimos atominės elektrinės katastrofos, nuspręsta pašalinti iš gatvių reklamas, giriančias branduolinės energetikos privalumus, antradienį pranešė vienas pareigūnas.

Apleistas Futabos miestelis, esantis šalia nuniokotos Fukušimos 1-osios atominės jėgainės, skirs lėšų pašalinti didžiuliams reklaminiams plakatams, įrengtiems 1988 ir 1991 metams, vietos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Branduolinė energetika: energija šviesiai ateičiai“, – rašoma vienoje haiku eilių stiliaus reklamoje prie įvažiavimo į miestelį.

„Branduolinė energetika: mūsų tėvynės plėtrai, klestinčiai ateičiai“, – sakoma kitoje.

6,3 tūkst. Futabos gyventojams buvo nurodyta palikti savo namus, praėjus kelioms dienoms po to, kai katastrofinis cunamis sugadino Fukušimos elektrinės aušinimo sistemas, o reaktorių aktyvioji masė pradėjo lydytis.

Tie žmonės iki šiol negali sugrįžti, nes baiminamasi padidėjusios spinduliuotės dėl radioaktyvių teršalų, pasklidusių iš jėgainės. Daugelis tebegyvena palaikiuose laikinuose būstuose.

„Nusprendėme juos (reklaminius stendus) pašalinti, nes jie nutriušo ir kelia pavojų žmonėms, laikinai grįžtantiems į savo namus“, – Futabos pareigūnas sakė AFP, pridūręs, kad miestas šiems darbams planuoja skirti 4,1 mln. jenų (31,2 tūkst. eurų).

2011 metų kovo 11-ąją Japonijai smogęs didžiulis cunamis nusinešė beveik 19 tūkst. žmonių gyvybių.

Cunamio bangos sugriovė tūkstančius pastatų, o dešimtys tūkstančiai žmonių liko be pastogės.

Su Fukušimos elektrinės katastrofa tiesiogiai nesiejama nei vieno žmogaus žūtis, tačiau 90 tūkst. žmonių lieka evakuoti iš didelės teritorijos aplink tą jėgainę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS