Atnaujintas svarstymas dėl S. Berlsuconi išteisinimo „bunga bunga“ byloje | kl.lt

ATNAUJINTAS SVARSTYMAS DĖL S. BERLSUCONI IŠTEISINIMO „BUNGA BUNGA“ BYLOJE

  • 1

Italijos kasacinis eismas antradienį dar kartą svarstė Silvio Berlsuconi (Silvijaus Berlusconi) apeliaciją dėl teismo nuosprendžio už lytinius santykius su nepilnamete egzotiškų šokių šokėja byloje, nuo kurios baigties gali priklausyti buvusio premjero sugrįžimas į politiką.

Teismo posėdyje, nuo kurio priklauso žiniasklaidos magnato vilčių sugrįžti į šalies didžiąją politiką išsipildymas, teisėjai nuspręs, ar patvirtinti apeliacinio teismo sprendimą išteisinti S.Berlusconi dėl rimčiausių kaltinimų, su kuriais jis yra susidūręs per visą savo skandalingą karjerą.

Milijardierius 2013 metais buvo pripažintas kaltu dėl to, kad mokėjo už seksą figūringai, Maroke gimusiai Rube Rubacuori („Rube Širdžių Ėdike“), kurios tikrasis vardas yra Karima El Mahroug (Karima Mahrug) ir kuriai tuo metu buvo 17 metų. Taip pat buvo pripažinta, kad naudodamasis savo padėtimi jis bandė nuslėpti, kas vyko jo liūdnai pagarsėjusiuose „bunga bunga“ erotiniuose vakarėliuose.

S.Berlusconi buvo skirta lygtinė septynerių metų kalėjimo bausmė ir uždrausta visą likusį gyvenimą dirbti valstybės postuose.

Po metų Milano apeliacinis teismas panaikino S.Berlusconi skirtą bausmę – remdamasis tuo, kad jo veiksmai „nesudarė nusikaltimo“.

Nors sprendimo santraukoje teismas nurodė, kad buvo „neabejotinų įrodymų ... dėl prostitucijos Arkorėje tais vakarais, kai dalyvaudavo Karima El Mahroug“. Dokumente buvo minimi vakarėliai prabangioje senstančio magnato viloje netoli Milano.

Tačiau kaltinimų, kad S.Berlusconi žinojo, jog Ruby tuomet buvo nepilnametė, arba kad jis naudojosi savo padėtimi, „įrodymai adekvačiai neparėmė“, nustatė teismas.

Romoje antradienį 10 val. 30 min. Grinvičo (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku prasidėjusiame teismo posėdyje S.Berlusconi nedalyvavo. Nutartį teisėjai turėtų paskelbti iki vakaro.

Jeigu teismas palaikys išteisinamąją nutartį, S.Bersluconi galės stoti vadovauti opozicijos kovai prieš svarbias politines reformas, kurių imasi dabartinis premjeras Matteo Renzi (Matėjas Rencis).

Jeigu nuosprendis jam bus nepalankus, bylą iš naujo nagrinės apeliacinis teismas. Pasak apžvalgininkų, toks scenarijus pakenktų S.Bersluconi autoritetui jo paties vadovaujamoje opozicinėje partijoje „Forza Italia“ ir galbūt reikštų jo politinės karjeros pabaigą.

„Rezultatas yra gana reikšmingas artimiausiai Berlusconi ateičiai“, – sakė Romos verslo mokyklos LUISS atstovas Giovanni Orsina (Džiovanis Orsina), kuris taip pat yra žiniasklaidos magnato įtakos Italijos politikai ekspertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

toki erzila

reikia nusakinti nuo valstybes valdymo amziams!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS