Australijoje ryklys sužeidė banglentininką | kl.lt

AUSTRALIJOJE RYKLYS SUŽEIDĖ BANGLENTININKĄ

  • 0

Rytų Australijoje ryklys trečiadienį įkando į koją banglentininkui, plaukiojusiam dėl panašių incidentų liūdnai pagarsėjusioje vietoje.

25 metų vyras po pavojingo susidūrimo su plėšrūnu prie Šarpso paplūdimio Balinoje sugebėjo pats atvykti į ligoninę. Pastaraisiais metais minėtoje vietoje jau yra įvykę keletas panašių incidentų.

„Policijai jis sakė, kad apie dvi valandas jis su draugais plaukiojo banglentėmis Šarpso paplūdimyje, kai staiga pajuto kažką atsitrenkiant į jo banglentę ir nukrito į vandenį“, – nurodė Naujojo Pietų Velso policija.

„Policija ir pareigūnai aiškinasi, koks ryklys galėjo apkandžioti šį vyrą“, – pridūrė ji.

Naujojo Pietų Velso savanoriška gelbėtojų tarnyba „Surf Life Saving“ nurodė, kad pareigūnai uždarė paplūdimius aplink įvykio vietą mažiausiai parai.

Šis susidūrimas įvyko praėjus vos kelioms savaitėms, kai toje pačioje vietovėje, apie 740 km į šiaurę nuo Sidnėjaus ryklys užpuolė ir smarkiai sužalojo vieną 17-metį.

Beveik visos 14 neišprovokuotų ryklių atakų Naujojo Pietų Velso pakrantėje 2015 metais įvyko 60 km ruože nuo Evanso kyšulio iki Bairono įlankos. Į šį ruožą patenka ir Balinos miestas.

Pastangos sulaikyti jūros plėšrūnus kol kas įgyvendinamos sunkiai, nes bandomasis ekologinis ryklių barjeras Balinos teritorijoje neseniai buvo sunaikintas neramios jūros.

Po to, kai ryklys užpuolė 17-metį, vyriausybė pareiškė, kad bus skatinamas „išmaniųjų meškerių“ naudojimas ryklių gaudymui, žymėjimui ir perkėlimui.

Vadinamosios išmaniosios meškerės, kurios prie plūdurų prikabintais kabliais su masalu gaudo ryklius, mažiau pavojingos kitiems jūrų gyvūnams ir nežudo šių plėšrūnų.

Ekspertų nuomone, ryklių atakų padaugėjo išpopuliarėjus vandens sportui, o smulkių žuvelių guotams priplaukiant arčiau krantų. Visgi tokios atakos pasiglemžia nedaug žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS