B. Obama viliasi, kad O. bin Ladenas žūties akimirką prisiminė Rugsėjo 11-ąją | kl.lt

B. OBAMA VILIASI, KAD O. BIN LADENAS ŽŪTIES AKIMIRKĄ PRISIMINĖ RUGSĖJO 11-ĄJĄ

  • 0

Praėjus penkeriems metams po to, kai JAV specialiosios pajėgos nukovė džihadistų tinklo „al Qaeda“ vadovą Osamą bin Ladeną, prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) išreiškė viltį, kad paskutinėmis savo gyvenimo akimirkomis teroristų vadeiva suvokė, kad amerikiečiai neužmiršo jo organizuotų Rugsėjo 11-osios atakų.

Duodamas interviu, kurį televizija CNN parodė pirmadienį, B.Obama kalbėjo apie tą operaciją, kurią daugelis laiko vienu svarbiausių jo kadencijos pasiekimų, kai po ilgų paieškų buvo susektas ir nukautas Saudo Arabijoje gimęs „al Qaeda“ lyderis.

JAV specialiosios pajėgos nukovė O.bin Ladeną jo buveinėje Pakistane 2011 metų gegužės 2 dieną.

„Tikiuosi, tuo metu jis suprato, kad Amerikos žmonės neužmiršo apie tris tūkstančius jo nužudytų žmonių“, – pabrėžė B.Obama.

Prezidentas taip pat pasakojo apie savo sprendimą surengti tą reidą, nors žvalgybos duomenys nebuvo visiškai patikimi.

„Man buvo aišku, kad tai bus geriausia mūsų galimybė pričiupti Bin Ladeną“, – sakė B.Obama.

„Iš tikrųjų jeigu nebūtume ėmęsi veiksmų, jis galėjo pasprukti ir galėjo praeiti ne vieneri metai, kol jis vėl būtų surastas“, – aiškino JAV lyderis.

„Žinojome, kad tai sukels reikšmingų neigiamų padarinių (santykiuose) su Pakistanu, o jeigu tai nebūtų susiję su Bin Ladenu, kaina būtų pranokusi naudą“, – tęsė prezidentas.

„Visa tai apsvarstęs pagalvojau apie Rugsėjo 11-osios šeimas ir jų besitęsiantį skausmą bei jausmą, kad mums svarbu įvykdyti jam teisingumą“, – pabrėžė B.Obama.

B.Obama baigs savo antrąją ir paskutinę kadenciją ateinančių metų sausį.

Šiuo metu „al Qaeda“ yra smarkiai susilpnėjusi dėl Amerikos vykdytų bepiločių lėktuvų smūgių, taip pat nustelbta nuo jos atsiskyrusio džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS