Bagdado turguje sprogo užminuotas sunkvežimis: „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę | kl.lt

BAGDADO TURGUJE SPROGO UŽMINUOTAS SUNKVEŽIMIS: „ISLAMO VALSTYBĖ“ PRISIĖMĖ ATSAKOMYBĘ

  • 0

Irako sostinės šiauriniame rajone, kuriame gyvena daugiausiai šiitai, ketvirtadienį paryčiais populiariame maisto produktų turguje nugriaudėjus galingam užminuoto sunkvežimio sprogimui, žuvo mažiausiai 62 žmonės, pranešė policija.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), kuris nurodė, kad jo taikinys buvo šiitų susibūrimo vieta, ir pagrasino surengti daugiau atakų.

Sunkvežimis buvo susprogdintas Džamilos turguje Sadro miestu vadinamame Bagdado rajone netrukus po saulėtekio.

Vietos policija nurodė, kad per išpuolį dar mažiausiai 125 žmonės buvo sužeisti.

Ši turgavietė yra pagrindinis maisto produktų prekybos centras Irako sostinėje.

Į išpuolio vietą atskubėjo daug šiitų bendruomenės atstovų. Jie stengėsi padėti surinkti žuvusiųjų palaikus, kurie buvo nešami šiukšlių maišuose ir paklodėse, o sužeistuosius savo automobiliais gabeno į vietos ligonines.

Sprogimo banga nuniokojo beveik visą turgų, kurio teritorijoje mėtėsi sulaužyti mediniai prekystaliai, vaisiai ir daržovės.

„Ketvirtadienį turguje būna ypač daug žmonių, nes daug jų atvyksta iš kitų provincijų nusipirkti maisto atsargų savaitgaliui“, - sakė vienas pareigūnų.

Pasak jo, buvo susprogdintas sunkvežimis šaldytuvas, kuris niekuo nesiskyrė nuo kitų sunkvežimių, gabenusių į turgų maisto produktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS