Baltieji rūmai: neatrodo kad atakos Kalifornijoje vykdytojai – organizuota grupė | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI: NEATRODO KAD ATAKOS KALIFORNIJOJE VYKDYTOJAI – ORGANIZUOTA GRUPĖ

  • 1

Nėra jokių požymių, kad užpuolikai, kurie Kalifornijoje nušovė 14 žmonių, priklauso kokiai nors didesnei teroristinei grupei, nors „Islamo valstybė“ (IS) ir pareiškė, kad jiedu yra jos „kalifato“ „kariai“, šeštadienį nurodė Baltieji rūmai.

Aukščiausio rango pareigūnų komanda, kurioje yra ir FTB direktorius Jamesas Comey (Džeimsas Komis), teisingumo ministrė Loretta Lynch (Loreta Linč) bei teritorinio saugumo sekretorius Jeh Johnsonas (Džė Džonsonas), prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai) pasakė, „jog jie kol kas neaptiko jokių požymių, kad tie žudikai priklausė kokiai nors organizuotai grupei ar buvo kokios nors platesnės teroristinės kuopelės dalis“.

Tačiau minima prezidento komanda, kurioje dirba ir kiti žvalgybos vadovai, „akcentavo kelis informacijos fragmentus, kurie rodo į kaltininkų radikalizavimą (imtis) smurto ir įvykdyti šias bjaurias atakas“.

Trečiadienio išpuolį San Bernardine, kurio metu taip pat buvo sužeistas dar 21 žmogus, įvykdė 28 metų amerikietis musulmonas Syedas Farookas (Saidas Farukas) ir jo 29 metų žmona pakistanietė Tashfeen Malik (Tašfin Malik).

Užpuolikai žuvo per susišaudymą su policija kelios valandos po išpuolio.

Šeštadienį savo radijo transliacijoje anglų kalba IS konkrečios atsakomybės dėl šios atakos Kalifornijoje neprisiėmė, bet jos vykdytojus pavadino Sirijoje ir Irake savo paskelbto kalifato „kariais“, kurie „žuvo eidami Dievo keliu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

I.

Pavadinime prieš "kad" trūksta kablelio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS