Britas bandė iš policininko atimti ginklą, kuriuo būtų šovęs į D. Trumpą | kl.lt

BRITAS BANDĖ IŠ POLICININKO ATIMTI GINKLĄ, KURIUO BŪTŲ ŠOVĘS Į D. TRUMPĄ

  • 0

Vienas 19 metų britas buvo apkaltintas dėl bandymo per Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) rinkimų mitingą Las Vegase atimti iš policijos pareigūno ginklą, iš kurio jis neva būtų mėginęs nušauti numanomą respublikonų kandidatą į prezidentus.

Kaip nurodoma Nevados federaliniam teismui pateiktame ieškininiame pareiškime, Michaelas Sandfordas (Maiklas Sandfordas) mėgino nuginkluoti pareigūną per šeštadienį kazino „Treasure Island“ įsikūrusiame teatre „Mystere Theatre“ vykusį rinkimų kampanijos renginį, tačiau buvo sutramdytas.

Pareiškime pažymima, kad sulaikytas jaunuolis pareiškė Slaptosios tarnybos agentui, jog jis atvažiavo iš Kalifornijos į Las Vegasą „nužudyti Trumpo“, o dieną prieš tai apsilankė šaudykloje, kad išmoktų šaudyti, nes anksčiau jam šaudyti nebuvo tekę.

„Sandfordas pripažino, kad jis veikiausiai būtų įstengęs paleisti nuo vienos iki dviejų kulkų, ir pareiškė buvęs tikras, kad teisėsaugos pareigūnai jį būtų nužudę per pasikėsinimą į Trumpo gyvybę“, – sakoma dokumente.

Pareiškime priduriama, jog M.Sandfordas nurodė tyrėjams, kad jis nusipirko bilietą į mitingą Finikse, kur jis „būtų vėl mėginęs nužudyti Trumpą“, jei jo planas Las Vegase būtų žlugęs.

JAV žiniasklaidos parodytame jo arešto vaizdo įraše matyti liesas vyras trumpais rudais plaukais ir pilkais trikotažiniais marškinėliais, kurį, rankomis už nugaros, iš mitingo greit išlydi policininkai.

Prokuratūra nurodė, kad M.Sandfordas buvo sulaikytas be numatyto užstato, nes yra laikomas pavojingu ir galinčiu pabėgti.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija „teikia pagalbą“ šioje byloje, sakė atstovas.

„Bandytų tai ir vėl“

Kaip nurodoma ieškininiame pareiškime, M.Sandfordas tyrėjams pasakė, kad yra Jungtinėse Valstijose maždaug pusantrų metų ir kad gyveno Hobokene Naujajame Džersyje, o paskui nuvyko į Kaliforniją.

Tyrėjams jis taip pat sakė, jog į pareigūno Ameelo Jacobo (Amilo Džeikobo) ginklą nusitaikė todėl, kad tai būtų buvęs lengviausias būdas gauti ginklą mitinge, į kurį einantys žmonės buvo tikrinami metalo detektoriais.

Jis užmezgė pokalbį su A.Jacobu ir pasakė jam, kad nori D.Trumpo autografo, o tada puolė prie jo ginklo ir griebė jį abiem rankomis.

Pranešama, jog M.Sandfordas Slaptajai tarnybai pasakė, kad sąmokslą nužudyti D.Trumpą rezgė maždaug metus ir pagaliau nusprendė veikti šį šeštadienį, nes „pagaliau jautėsi pasitikintis“ ir galintis „tai padaryti“.

„Be to, Sandfordas pareiškė, kad jeigu rytoj būtų gatvėje, bandytų tai ir vėl“, – sakoma ieškininiame pareiškime.

Jis buvo areštuotas per vieną pikčiausių JAV prezidento rinkimų kampanijų, kurios metu dominuoja įnirtinga retorika, o D.Trumpas užsipuola meksikiečius, musulmonus ir kitas grupes.

Nekilnojamojo turto magnatą, milijardierių D.Trumpą saugo Slaptoji tarnyba, bet jis turi ir savo privačią apsaugos komandą, kuri buvo kaltinama nereikalingos jėgos naudojimu išvesdinant žmones iš renginių.

M.Sandfordo įžanginis teismo posėdis numatytas liepos 5 dieną. Jam gresia daugiau kaip 10 metų kalėjimo ir 250 tūkst. dolerių (220 tūkst. eurų) bauda.

D.Trumpo kampanijos pareigūnas atsisakė komentuoti M.Sandfordo areštą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS