Estijoje dislokuoti JAV kariškiai gyvens moduliniame miestelyje | kl.lt

ESTIJOJE DISLOKUOTI JAV KARIŠKIAI GYVENS MODULINIAME MIESTELYJE

  • 0

Pagal NATO pajėgų rotacijos planą Estijoje dislokuoti JAV kariai bus apgyvendinti konteineriniuose namuose šiauriniame Tapos rajone esančioje karinėje bazėje.

Estijos gynybos pajėgų vyriausiojo štabo spaudos sekretorius sakė BNS, kad JAV dalinys bus įkurdintas moduliniame miestelyje kartu su Estijos 1-osios pėstininkų brigados kariai ir kad amerikiečiai gyvens dviviečiuose konteineriniuose nameliuose.

Pasak jo, panašiomis sąlygomis Estijos ir JAV kariai gyvena vykdydami misijas užsienyje – pavyzdžiui, Afganistane.

Specialios sąlygos laikyti JAV karių šarvuotajai technikai Tapoje nebus sukurtos. Amerikiečiai patys atsigabeno įrangos, reikalingos technikais aptarnauti ir remontuoti, pridūrė kariškių atstovas spaudai.

Pirmieji kariai iš JAV armijos 1-osios kavalerijos divizijos 8-o kavalerijos pulko 2-ojo bataliono kuopos atvyko į Tapą praeitą savaitę ir atsigabeno tris ratines šarvuotąsias pėstininkų kovos mašinas „Stryker“, sveriančias 18 tonų, taip pat aptarnaujančio užnugario transporto mašinų.

Spalio pradžioje bus atgabentos likę tos kuopos šarvuočiai „Stryker“ ir „Bradley“. Artimiausiu metu į Estiją taip pat bus atgabentos pagalbinės transporto mašinos.

Šio JAV dalinio nuolatinė bazė yra Fort Hudo bazė Teksase. Praeitame amžiuje 8-asis kavalerijos pulkas yra dalyvavęs Antrojo pasaulinio karo mūšiuose, taip pat karinėse operacijose Korėjoje ir Vietname, o vėliau – misijose Bosnijoje ir Irake.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS