Gamtos istorijos muziejų nuniokojęs gaisras sunaikino neįkainojamas kolekcijas | kl.lt

GAMTOS ISTORIJOS MUZIEJŲ NUNIOKOJĘS GAISRAS SUNAIKINO NEĮKAINOJAMAS KOLEKCIJAS

  • 0

Didžiulis gaisras antradienį nuniokojo Gamtos istorijos muziejų Indijos sostinėje ir sunaikino vertingas retų floros ir faunos rūšių kolekcijas, pranešė Indijos aplinkos ministras.

Liepsnos įsiplieskė praeitą naktį muziejaus pastato Delio centre 6-ame aukšte ir greitai išplito į kitus aukštus, nurodė ugniagesiai.

35 ugniagesių brigados ištisas valandas kovojo su gaisru, o penki dūmais apsinuodiję pareigūnai buvo išvežti į ligoninę, naujienų agentūrai AFP sakė vienas priešgaisrinio departamento pareigūnas.

Aplinkos ministras Prakashas Javadekaras (Prakašas Džavadekaras) sakė, kad pareigūnai dar neįvertino viso žalos masto, bet jau aišku, kad supleškėjo daug senų vertingų kolekcijų.

„Tai tikra netektis. Šios netekties neįmanoma įvertinti rupijomis. Ten buvo kai kurių išties senų floros ir faunos egzempliorių“, – P.Javadekaras sakė žurnalistams prie muziejaus pastato, pridūręs, kad tarp sunaikintų eksponatų buvo kai kurių itin retų rūšių pavyzdžiai.

Ministras nurodė nedelsiant atlikti saugos auditą 34 didžiuosiuose šalies muziejuose.

Gamtos istorijos muziejuje, atidarytame 1978 metais, buvo saugomos drugelių, varliagyvių, gyvačių, driežų ir kitokių užkonservuotų gyvūnų kolekcijos, taip pat kitokių gyvūnų, tokių kaip tigrai ir leopardai, iškamšos.

Indijoje karštais vasaros mėnesiais dažnai kyla gaisrų, kurių viena iš pagrindinių priežasčių – trumpieji jungimai prastai prižiūrimų pastatų elektros sistemose.

GALERIJA

  • Gamtos istorijos muziejų nuniokojęs gaisras sunaikino neįkainojamas kolekcijas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS