JAV diplomatė: Kryme ir Ukrainos rytuose viešpatauja teroras | kl.lt

JAV DIPLOMATĖ: KRYME IR UKRAINOS RYTUOSE VIEŠPATAUJA TERORAS

  • 11

Aukšto rango JAV diplomatė Europos reikalams antradienį pareiškė, kad Kryme ir Ukrainos rytų regione žmonės gyvena „teroro siautėjimo“ sąlygomis, ir kaltino Rusiją dėl konflikto, kuris nusinešė tūkstančius gyvybių.

„Kai Ukraina stato taikią, demokratinę ir nepriklausomą valstybę 93 proc. savo teritorijos, Krymas ir dalis Ukrainos rytų patiria teroro viešpatavimą“, – sakė Senato užsienio reikalų komitetui JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland (Viktorija Niuland).

„Šiandien Krymas lieka neteisėtai okupuotas, ir žmogaus teisių pažeidimai yra įprastas, ne išimtinis, dalykas daugeliui rizikos grupių“, – sakė ji.

Pasak jos, toms grupės – Krymo totoriams, savo pasus atiduoti atsisakiusiems ukrainiečiams, gėjams ir lesbietėms, žurnalistams ir kt. – gresia persekiojimas.

„Rytų Ukrainoje Rusija ir jos separatinės marionetės ėmėsi neapsakomo smurto bei plėšikavimo“, – sakė ji.

„Šis sukurptas konfliktas, kontroliuojamas Kremliaus, kurstomas rusų tankų ir sunkiosios ginkluotės, finansuojamas Rusijos mokesčių mokėtojų lėšomis kainavo daugiau kaip 6 tūkst, ukrainiečių gyvybių, šimtų Kremliaus pasiųstų ten kautis ir mirti jaunų rusų, – kare, kurį jų vyriausybė neigia“, – kalbėjo V.Nuland.

Praėjusią savaitę V.Nuland sakė JAV Atstovų Rūmų užsienio reikalų komitetui, kad Rusija dislokavo „tūkstančių tūkstančius“ karių Ukrainoje, su visa savo vadovavimo struktūra.

Ji taip pat minėjo, kad nuo gruodžio į Ukrainos rytus buvo perkelta šimtai karinės technikos vienetų.

Maskva, kaip visada, neigia savo karinį kišimąsi į kaimyninės valstybės reikalus.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį patvirtino, kad abi konflikto pusės atitraukė didumą savo sunkiosios ginkluotės nuo fronto linijos Ukrainos rytuose, o Londonas antradienį apkaltino Rusiją saugumo Europos rytuose „griovimu“.

Gairės: Victoria Nuland, JAV politika, karas Ukrainoje, Krymas
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tikrai

Ukrainos kariuomenė, kuriai padeda ir ES kai kurių valstybių daliniai, vykdo baisų terorą Donecko ir Lugansto Respublikose: naikinami mietai ir kaimai, žudomi taikūs gyventojai, kurie čia gimė, užaugo, gyvena, augina šeimas , dirba ir tai daroma vien dėl to, kad jie yra rusakalbiai. Ar dar kur nors pasaulyje vykdomas panašus terorizmas? Kodėl Amerika ir ES tai palako?

cia tai elenai

durna tu oi oi nesamones nerasyk su tokiu mastymu buku ne rysai bet amerikonai be karo negali o musu valdzia laizo jiems subyne o rusai malaciai Putinas irgi o kur prezidentas beveik visa rusija ji garbina mums toli toli

Anonimas

ji daugiau nieko nemoka kaip dalinti bulkutes greit ir mums dalins
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS