Kašmyre per sukilėlių išpuolį žuvo 17 Indijos karių | kl.lt

KAŠMYRE PER SUKILĖLIŲ IŠPUOLĮ ŽUVO 17 INDIJOS KARIŲ

  • 0

Indijos administruojamame Kašmyre šeštadienį prieš auštant iki dantų ginkluoti užpuolikai nukovė 17 indų karių.

Sukilėliai atakavo armijos brigados būstinę, kurioje buvo šimtai karių, Urio mieste netoli sienos su Pakistanu. Užpuolikai buvo ginkluoti granatomis ir automatiniais šautuvais, sakė vienas armijos karininkų.

Per susirėmimą su saugumo pajėgomis buvo nukauti ir keturi sukilėliai. Palapinės ir kiti laikini kariams skirti statiniai užsidegė, nurodoma armijos pranešime.

Mūšyje patirta „didelių nuostolių; mes pagerbiame 17 per operaciją žuvusių karių auką“, sakoma pranešime.

Šis antpuolis yra kruviniausias šioje teritorijoje nuo 1989 metų, kai kilo ginkluotas sukilimas prieš Indijos valdymą.

2014-ųjų gruodį sukilėliai atakavo armijos stovyklą Urio regione ir nukovė 11 karių ir policininkų.

Kašmyras buvo padalytas Indijai ir Pakistanui, kai 1947 metais baigėsi britų kolonijinis valdymas, bet abi šalys reiškia pretenzijas į visą šį regioną.

Žada nubausti teroristus

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) prisiekė nubausti „niekingą ir bailų“ išpuolį prieš Indijos karinę bazę Kašmyre sekmadienį surengusius asmenis.

„Mes griežtai smerkiame bailų teroro išpuolį Uryje. Aš užtikrinu tautą, kad šią niekingą ataką rengusieji neliks nenubausti“, – parašė socialiniame tinkle „Twitter“ N. Modi po susirėmimų Kašmyre, Uryje, kur nukauta 17 Indijos karių.

Tuo tarpu Indijos vidaus reikalų ministras Rajnathas Singhas (Radžnathas Singhas) seną Indijos varžovą Pakistaną pavadino „teroristine valstybe“. „Pakistanas yra teroristų valstybė – būtent taip ji turi būti apibūdinama ir izoliuota“, – parašė R. Singhas socialiniame tinkle „Twitter“, nors tiesiogiai ir neapkaltino branduolinės kaimynės dėl pastarojo išpuolio.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS