Latvijos musulmonų bendruomenėje – radikalizavimo tendencijos | kl.lt

LATVIJOS MUSULMONŲ BENDRUOMENĖJE – RADIKALIZAVIMO TENDENCIJOS

  • 2

Latvijos musulmonų bendruomenę veikia radikalizavimo tendencijos, pirmadienį pranešė saugumo policijos vadovas Normundas Mežvietas, dalyvaudamas Latvijos televizijos ryto laidoje.

„Deja, Latvijos musulmonų bendruomenę taip pat paveikė šios radikalizavimo tendencijos, nors ta bendruomenė yra labai nedidelė, lyginant su musulmonų (bendruomenėmis) kitose ES šalyse. Kasmet mes nustatome keletą žmonių, kuriuos laikome krypstančiais į ekstremizmą. Augant musulmonų skaičiui, auga ir šių ekstremistinių polinkių turinčių žmonių skaičius. Internetas, žinoma, yra svarbus veiksnys“, – kalbėjo N.Mežvietas.

Latvijoje užregistruota atvejų, kai jauni žmonės, vyrai ir moterys, priėmė islamo tikėjimą, ir tai, pasak pareigūno, „nėra problema“, bet juos labai sudomino radikalios idėjos.  Saugumo policija gavo žvalgybinės informacijos apie keletą asmenų, kurie išreiškė norą dėtis prie „Islamo valstybės“ teroristinės grupuotės, tačiau jiems to nepavyko padaryti.

N.Mežvieto žodžiais, Olegą Petrovą, buvusį Latvijos Islamo kultūros centro vadovą, vieną iš kelių Saudo Arabijoje Islamą studijavusių šalies piliečių, jau daugiau nei dešimtmetį stebi policija.

„Mes prognozavome, kad sugrįžęs į Latviją jis gali daryti neigiamą poveikį kitiems bendruomenės nariams ir, deja, šios prognozės pasitvirtino“, – sakė N.Mežvietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Byga

Reikia labai idemiai stebeti tuos imigrantus. Tik ka pastebejus, nedelsiant deportuoti is salies!

mizantropas

jei latviai mato bent menkiausią pavojų, nedelsiant reikia ištrenkti iš šalies visus olegus petrovus ir kitus islamo garbintojus. Ko laukti, jei prognozės pasitvirtino? Nieko neveikimas ir priveda prie islamistų siautėjimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS