Malyje per viešbučio apsiaustį žuvo 7 žmonės, paimta įkaitų | kl.lt

MALYJE PER VIEŠBUČIO APSIAUSTĮ ŽUVO 7 ŽMONĖS, PAIMTA ĮKAITŲ

  • 0

Malio centrinėje dalyje penktadienį septyni žmonės, tarp jų keturi kariai, žuvo per tebesitęsiančią viešbučio apsiaustį, kuri prasidėjo, kai į pastatą įsiveržė ginkluoti užpuolikai, kurie paėmė įkaitų, pranešė kariniai šaltiniai.

Už daugiau negu 600 km į šiaurę nuo sostinės Bamako esančio Sevarės miesto viešbutį, kuriame apsistoję Jungtinių Tautų darbuotojai, užpuolikai atakavo penktadienį paryčiais.

Kariniai šaltiniai ir vietos gyventojai sakė, jog tai tikriausiai buvo mėginimas pagrobti viešbutyje apsistojusius vakariečius.

„Paimta įkaitų“, - sakė vienas karinis šaltinis ir pridūrė, kad viešbutį „Byblos“ apsupusios pajėgos neteko dviejų savo karių, dar trys kariškiai buvo sužeisti.

Pasak šaltinio, buvo nušautas vyras, apsijuosęs sprogmenų diržu.

Prie viešbučio taip pat gulėjo negyvo baltojo vyro kūnas.

„Tai dar nesibaigė“, - nurodė šaltinis.

Tuo tarpu Malio armijos atstovas spaudai ir kitas karinis pareigūnas sakė, jog per ataką tikriausiai buvo pagrobti trys rusų pilotai.

„Aukų skaičius išaugo iki septynių - žuvo keturi Malio kariai, du teroristai ir vienas baltasis užsienietis. Manoma, kad pagrobti trys rusų pilotai“, - sakė armijos atstovas Souleymane'as Maiga (Suleimanas Maiga).

Tačiau Rusijos ambasada Bamake nurodė, jog pranešimai apie tris pagrobtus Rusijos pilotus yra klaidingi.

„Šie pranešimai neteisingi. Nežinome, iš kur galėjo būti gauta tokia informacija“, - nurodė ambasada, kurią citavo Rusijos naujienų agentūra TASS.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS